Reisverhaal «Xinjie (2)»

Azië - deel 2 | China | 0 Reacties 19 Juni 2012 - Laatste Aanpassing 15 Juli 2012

Na twee zeer aangename dagen tussen de rijstvelden in Pugao Laoshai, gehucht van Duoyishu, keren we terug naar de grotere plaats Xinjie. Van hieruit is het gemakkelijker om weer verder te reizen.

Omdat we aankomen rond de middag, hebben we nog de tijd om een mooie wandeling in de omgeving te maken, naar 5 verschillende kleine Hani minderheidsdorpen. Deze bereiken we via aardewegjes door bossen en langs velden. Regelmatig komen we wel iemand tegen die ons vriendelijk de weg naar het volgende dorp op ons traject aanwijst.
De dorpen zelf vallen wat tegen, alle huizen zijn vrij nieuw, lompe blokken van beton en baksteen. Dit zijn echt geen pittoreske traditionele dorpjes. Het is er bovendien vrij vuil en uiterst rustig, met meer kippen, ganzen, varkens, honden, buffels, … op straat dan mensen.
We genieten van de mooie uitzichten op de vallei en het stuwmeer in de diepte, terwijl we op het einde van deze wandeling onze weg zoeken tussen de rijstterrasjes om in het laatste dorp, Laofengzhai, aan te komen ... via de kleine vuilnisbelt ...

 

Provincie:
Yunnan

Ernaartoe:
minibus Duoyishu – groter marktdorp, 3 CNY pp., 15 min., hier wordt de weg geblokkeerd door de drukte van de markt, de politie houdt het verkeer zoveel mogelijk stil voor de dorpskom, onze chauffeur raadt aan te voet verder te gaan en aan de andere kant van het dorp een minibusje te nemen voor het vervolg van ons traject.
minibus groter marktdorp – Xinjie, 10 CNY pp., 1 uur onderweg

Overnachtingen:
idem Xinjie (1)

Inkom gebied:
zie Xinjie (1)

Excursies:
Wandeling in de omgeving van Xinjie, naar 5 Hani dorpjes:
Jinzhuzhai, Jiuzhai, Tuanjie, Longshuba, Laofengzhai.
Mooie, op het einde pittige wandeling, mensen onderweg zijn vriendelijk, maar de dorpjes zijn niet bijzonder door vuil en vernieuwbouw.
We volgen een traject dat door ‘Window of Yuanyang’ wordt uitgestippeld, langs aardewegjes en tussen de rijstvelden. Mooie uitzichten.
duurtijd wandeling: 3 ½ uren.
prijs wegbeschrijving + getekende kaart: 2 CNY.

Toerismekantoor:
zie Xinjie (1)

Openbaar vervoer:

zie Xinjie (1) 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Xinjie (2)»

Xinjie (2) (1)

19 Juni 2012 | Azië - deel 2 | China | Laatste Aanpassing 15 Juli 2012

  • wandeling in de omgeving

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking