Reisverhaal «Santa Marta (1)»

Zuid Amerika 1 | Colombia | 0 Reacties 06 September 2008 - Laatste Aanpassing 23 April 2011

Santa Marta is een koloniale havenstad met 410.000 inwoners, gelegen in de provincie Cesar, aan de Caraïbische Zee. Het koloniale karakter wordt gemengd met nieuwere gebouwen. Vele Colombianen komen hier hun vakantie doorbrengen, in de nabije omgeving bevinden zich de mooiste stranden van het land. 

In Santa Marta vinden we rust en een aangenaam vriendelijke bevolking. Het leuke hotelletje nodigt ons uit om even te pauzeren. Het is tijd om rustig onze indrukken van de vorige maanden te verwerken. We brengen onze dagen door al kuierend door de aangename straatjes, in de koelte van het zwembad van ons hotelletje, in de gezellige binnentuin babbelend met andere gasten, reiservaringen uitwisselend, ...

Vanuit Santa Marta bezoeken we Taganga, een klein vissersdorpje, gelegen aan een mooie baai. Het witte strand is er omgeven door een krans van tropisch groene bergen die in zee uitmonden. Met zicht op de blauwgroene zee maken we een wandeling in de omgeving, langs de heuvelranden, om zo andere idyllische baaien en strandjes te bezoeken, o.a. Playa Grande. 

Ernaartoe :
taxi Maracaibo (Venezuela) hotel - por puesto standplaats, 40 VEB, 30 min. onderweg 
(kan ook met vertrek aan de busterminal, volgens onze taxi-chauffeur zijn deze por puesto's minder betrouwbaar, achteraf in Colombia hebben we van een Zuid-Afrikaans koppel de bevestiging gekregen)
por puesto Maracaibo (Venezuela) - Maicao (Colombia), 30 VEB pp., 2 1/2 uren onderweg
(tijdens de rit wordt minstens 15 maal ons paspoort gecontroleerd aan de vele controleposten, we hebben geluk dat we onze bagage niet moeten uithalen)
bus Maicao - Santa Marta, 30.000 COP pp., 4 uren onderweg, met Unitransco
minibus Santa Marta busterminal - Centrum, 1.000 COP pp. + 1.000 COP voor de bagage die een plaats inneemt

Hotel :
Hotel Nueva Granada, 70.000 COP per nacht voor een mooi ingerichte 2-persoonskamer in een koloniaal gebouw, met privé sanitair (koud water), heerlijk vers ontbijt, grote plafondventilator, kluis, gratis water en koffie, binnentuin met leuke zitplaatsen, klein zwembad, veel documentatie en fotoboeken over Colombia, tel. (57) 421 06 85, calle 12 nº 3-17, www.hotelnuevagranada.com, hotelnuevagranada@hotmail.com, zeer vriendelijk personeel, rustgevend hotel, ideaal om contact te maken met andere reizigers, Aanrader !

Excursies :
Taganga : 
ernaartoe en terug : minibus Santa Marta - Taganga, 1.000 COP pp., 15 min.
 

 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking