Reisverhaal «Montezuma»

Midden Amerika | Costa Rica | 0 Reacties 18 Juli 2007 - Laatste Aanpassing 20 April 2011

Montezuma is een levendig klein dorpje vlakbij het zuid-westelijke uiteinde van het schiereiland Nicoya. In het dorp krioelt het van jonge toeristen die genieten van een zon-zee-vakantie en het vrolijke uitgaansleven. Alles draait hier om het toerisme, muziek alom.

Aan weerszijden van het dorpje zijn mooie watervallen op riviertjes die wat verder in zee uitmonden. We wandelen naar de hoogste 'Montezuma Falls', die ook het dichtst bij het dorp gelegen zijn. Naar onze waterval loopt geen pad, het is rotsklimmen door de rivier. De andere watervallen worden per paard via het strand bereikt, 6 km verderop. Na de wandeling rusten we uit op het mooie strand, met weerom de hoge golven die een lust zijn om naar te kijken en in te spelen.

De tweede dag van ons verblijf in Montezuma, gaan we op bezoek in het 'Reserva Natural Absoluta Cabo Blanco'. Dit is het oudste beschermd gebied in Costa Rica. We volgen een pad (4,5 km enkel) door de jungle tot op een mooi verlaten strand, het uiteinde van het Nicoya schiereiland. Langs het pad staan hier en daar informatieborden over het ontstaan en de evolutie van dit secundaire woud. Men toont hiermee aan hoe je nog kan zien dat hier vroeger boerderijen gevestigd waren en geeft een leerrijke uitleg over de verschillende speciale boomsoorten. 

Ernaartoe : 
boot Puntarenas - Paquera, 700 col. pp, wij namen de 'Lancha', een kleine passagiersboot die vlakbij het centrum in de vissershaven vertrekt (geen auto's), 1 u 20 min. varen, vertrekt 11.30 u en 16.30 u
bus Paquera - Montezuma, 1200 col. pp, rit van 1 uur 30 min.

Hotel : Pargo Feliz, 20 USD pn, ruime propere kamer met sanitair (koud water), gelegen aan een ruim terras met zicht op de tropische tuin, daarachter de zee. 

Cabo Blanco : 
ernaartoe : bus Montezuma - Cabo Blanco, 500 col. pp, vertrek om 8.00 u, retour om 15.00 u
inkom park : 8 USD pp

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Montezuma»

Montezuma (3)

18 Juli 2007 | Midden Amerika | Costa Rica | Laatste Aanpassing 20 April 2011

  • Cabo Blanco Park, vleermuisjes slapen overdag in d
  • deze lastpost maakt de restaurantjes in het dorp o
  • Cabo Blanco Park, typische boom

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking