Reisverhaal «Puerto Viejo de Talamanca»

Midden Amerika | Costa Rica | 0 Reacties 24 Juni 2007 - Laatste Aanpassing 06 Mei 2011

Puerto Viejo is het grotere broertje van Cahuita. Toerisme is hier meer ontwikkeld door de vele hotelletjes en restaurantjes die eigendom zijn van Amerikanen en Europeanen. Alles draait er rond strandtoerisme, surfen en snorkelen. De zandstranden zijn er zwart van kleur. 

We kuieren rond in het dorp en bezoeken daarna de botanische tuin 'Finca la Isla's'. Een koppel kocht de uitgestorven cacaoplantage om er te gaan wonen met als project de tuin aan te leggen om in de eigen levensbehoeften te kunnen voorzien. Dit is niet haalbaar gebleken. Momenteel verkopen ze biologisch geteelde bananen, peperbolletjes verwerkt tot zwarte en witte peper, andere fruitsoorten uit hun tuin, zelfgekweekte Bromelia´s (eenjarig bloeiende planten, waaronder de ananas) en enkele producten van collega's (o.a. organische koffie, ambachtelijke chocolade, ...). Het openstellen van de prachtige tuin met zijn grote variatie van tropische planten, geschikt volgens categorie, helpt hen te overleven.

Met behulp van een infoboekje en een plannetje, worden we door de tuin gegidsd. Nadien krijgen we een boeiende uiteenzetting over een aantal fruitsoorten en andere producten uit de tuin. We worden getrakteerd op een vers sapje van CAS, een vrucht die eruitziet als een ronde citroen, met vruchtvlees dat doet denken aan de passievrucht. De bio-bananen en de ambachtelijk bereide chocolade die we mogen proeven smaken heerlijk.

Ernaartoe : Cahuita - Puerto Viejo, bus 505 Col. pp (retour idem)

Finca la Isla's : 
inkom 2.600 col pp, inclusief plannetje van de tuin, 
informatieboekje 520 col
Een aanrader !

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Puerto Viejo de Talamanca»

Puerto Viejo (3)

24 Juni 2007 | Midden Amerika | Costa Rica | Laatste Aanpassing 06 Mei 2011

  • groen gifkikkertje
  • waaierpalm in de botanische tuin
  • vruchten uit de botanische tuin

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking