Reisverhaal «Quito»

Zuid Amerika 1 | Ecuador | 0 Reacties 25 Oktober 2008 - Laatste Aanpassing 21 April 2011

Quito is de hoofdstad van Ecuador, met zijn ligging op een hoogte van 2.850 meter de 2de hoogste hoofdstad van Zuid-Amerika. Met zijn 1,4 miljoen inwoners is het de 2de grootste stad van Ecuador, na Guayaquil. De stad is gelegen in een smalle noord-zuid gerichte vallei in het Andes gebergte, aan de voet van de vulkaan Pichincha (4794 meter hoog). 
Quito werd opgericht in 1534 en is onderverdeeld in 3 stadsdelen. Het zuidelijke oude koloniale stadsdeel met zijn pastelkleurige huizen en sierlijke kerken langs smalle straatjes, werd door UNESCO als werelderfgoed erkend. In het moderne 'nieuwe' stadsdeel met zijn brede lanen bevinden zich vooral woonzones, villa's, parken, kantoorgebouwen, ambassades en shopping centers. La Mariscal Sucre is het meest toeristische deel, met vele hotels, restaurants, bars en café's, banken, kunstwinkeltjes, taalscholen, ...    
De stad combineert het levendige karakter van de werkende klasse met de oude Indiaanse cultuur.

We verblijven slechts 1 dag in deze mooie stad die zoveel te bieden heeft, omdat we van hieruit onze vlucht terug naar België nemen na 6 maanden rondreizen in het noorden van Zuid-Amerika. Dit is te kort om de stad te verkennen. 
We maken een wandeling in het grote park 'Parque La Carolina', waar we de gezellige drukke zondagse sfeer van de stad proeven. Picknicken in het park, luieren op het gras, kuieren over de paadjes, joggen, spelen met de kinderen, kraampjes met snoep en snacks, ... 
In een groot winkelcentrum wanen we ons reeds terug in Europa. Hier heeft men letterlijk alles te bieden, maar ook de prijzen zijn overeenkomstig.  

Ernaartoe :
taxi Tulcán hotel - busterminal, 1 USD
bus Tulcán - Otovalo, 3 USD, 3 uren onderweg
taxi Otovalo verbindingsweg 'Tulcán - Quito' - busterminal, 1 USD
bus Otovalo - Quito, 2 USD, 2 uren onderweg
taxi Quito busterminal - hotel, 4 USD

Hotel :
L'auberge Inn, 19 USD per nacht voor een propere 2 persoonskamer  met privé-sanitair (warm water), terras, uitzicht over de stad en omringende bergen, lekker restaurantje, touroperator, tel. 0593 02 255 2912, avenida Colombia 1138 y Yaguachi, www.ioda.net/auberge-inn, vriendelijke Zwitserse uitbaters.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Quito (1)»

Quito (2)

26 Oktober 2008 | Zuid Amerika 1 | Ecuador | Laatste Aanpassing 21 April 2011

  • schietkraam in het park, op jacht naar snoepjes
  • manueel draaimolentje in het park op zondag

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking