Reisverhaal «San Salvador»

Midden Amerika | El Salvador | 1 Reacties 22 September 2007 - Laatste Aanpassing 28 April 2011

San Salvador is de hoofdstad van El Salvador, met 2,1 miljoen inwoners (inclusief de buitenwijken). De stad is bekend als een gevaarlijke stad met veel misdaad, zoals alle grote hoofdsteden. Er zijn arme, rijke, oude, zaken-, ... wijken. We logeren in een recentere buurt met hotels, kantoren, winkelcentra, fastfood restaurants. Hier is alom bewaking aanwezig.

We brengen een bezoek aan de vulkaan 'Quetzaltepeque' (volcan San Salvador). We beklimmen de krater 'El Boqueron', een gemakkelijke wandeling door indianendorpjes. De weg wordt voortdurend gepatrouilleerd door politieagenten. Vanop de kraterrand is een minikratertje midden in de groene beboste krater te bewonderen. De omgeving is zeer groen, met een rijkdom van kleurrijke bloemen. 

Het oude stadscentrum is zeer druk en de straatverkopers en -kraampjes zijn kenmerkend. Het centrale plein 'plaza Barrios' is een bezoekje waard, met zijn mooie grote gebouwen rondom. De kathedraal 'Metropolitana' is prachtig, een combinatie van wit fijn beeldhouwwerk en kleurrijke porcelijnen panelen, kenmerken de voorgevel. Binnenin werd een koepel rondom 'hemels' beschilderd. 

Ernaartoe :
bus Juayua - Sonsonata, 0,55 USD pp., Ruta 23
bus Sonsonata - San Salvador (terminal occidente), 1,35 USD pp., Ruta 205 Express
bus terminal occidente - Metrocentro, 0,25 USD pp., Ruta 44

Hotel : Hotel Florida, 35,40 USD per nacht (2 pers.), basiskamer met airco, verouderd sanitair, warm water, TV, vriendelijke receptie, Pasaje Los Almendros 45, tel. (503) 260 2580 

Excursies :
Vulkaan San Salvador
ernaartoe en terug : 
bus San Salvador - Plaza Merliot, 0,35 USD pp., Ruta 42
bus Merliot (achter de hoek) - El Boqueron, 0,45 USD pp., Ruta 103

Stadscentrum
ernaartoe en terug : bus, 0,25 USD pp., Ruta 30, halte aan de achterkant van Metrocentro
  

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «San Salvador»

San Salvador (4)

22 September 2007 | Midden Amerika | El Salvador | Laatste Aanpassing 28 April 2011

  • hemelse beschilderingen van de koepel van de kathe
  • vulkaan San Salvador, met minikrater in de hoofdkr
  • de kathedraal
  • bloemenpracht onderweg naar de krater El Boqueron

 

Plaats een Reactie

lorevdv Hallo, het is zeer boeiend om jullie verhalen te lezen. Ik vroeg mij af welke hotels jullie gelogeerd hebben? Ik wil namelijk graag naar El Salvador en heb hier rond wel wat vragen zoals bijv met welke vliegtuigmaatschappij heeft u gevlogen? u mag mij altijd contacteren op mijn email adres: lvdv_0203@hotmail.com Geplaatst op 23 December 2015

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking