Reisverhaal «Baguio (1)»

Azië - deel 2 | Filipijnen | 0 Reacties 18 Oktober 2011 - Laatste Aanpassing 18 November 2011

Baguio is een bergstad met 302.000 inwoners, gelegen op 1.450 meter hoogte in het centrum van het Cordillera gebergte. De stad werd gebouwd rond 1900 als bergverblijf voor de Amerikaanse militairen. Ondertussen werd het een overbevolkte woonstad, bovendien ook universiteitsstad met zo’n 250.000 studenten. Vele inwoners van Manila komen hier regelmatig een weekend doorbrengen in de aangename koelte.
 
Het valt ons onmiddellijk op … hier zien we geen tricycles maar wel ontelbare grote witte taxi’s en jeepney’s. De lichte motorfietsen zouden het moeilijk hebben met een zware lading de steile straten op en af te rijden. Zelfs de jeepney’s hijgen en puffen omhoog, daarbij hun vuile uitlaat uitspuwend.
 
Hier komen we enkel als tussenstop voor onze doorreis naar het verdere noorden, het is geen toeristische stad. We maken een wandeling naar het stadspark, wat echt niet veel voorstelt.
Voor we vertrekken willen we het uitzichtpunt in het Camp John Hay park bezoeken, wat ons een mooi zicht op de bergomgeving en de stad zou moeten geven … maar een woonwijk is in de plaats gekomen, enkel toegankelijk voor bewoners … de veiligheidsagent kijkt even niet en we wagen een poging, om tot de ontdekking te komen dat er helemaal geen uitzicht is door de hoge begroeiing op de rand van het plateau. Grapje van Lonely Planet ?
Terwijl we dan toch even rondwandelen in het mooie groene park, komen we aan de ‘lost cemetary’, een ‘begraafplaats voor het negativisme’. Dit is geen lugubere plaats, de kleine grafsteentjes worden getooid met beelden en grappige teksten. Onder de leiding van hun commandant, begroeven in de jaren ‘80 een aantal militairen hier hun negatieve ingesteldheid om bewust een positieve toekomst tegemoet te treden. Om eens bij stil te staan !
Jammer dat de begraafplaats zelf en het bijhorende ‘Historical Core museum’ gesloten is, lijkt ons een bezoekje waard, nu we hier toch zijn.
 
Hotel:
Belfranlt hotel, 1500 PHP (normale vraagprijs is 1650 PHP) voor een ruime 2 persoonskamer met sanitair (warm water), incl. ontbijt, TV, ventilator, gratis Wifi aan de receptie, oud en vrij donker hotel, redelijk goed onderhouden en proper, vriendelijk onthaal, centraal gelegen, vlakbij de overdekte markt, General Luna Road, tel. 442-5012, beoordeling: 3/5
 
Ernaartoe:
trycicle Santa Juliana – Capas: 300 PHP, 45 min. onderweg
bus Capas – Baguio: 275 PHP pp, 5 uren onderweg, met Victory Line
taxi Baguio busterminal – hotel: 50 PHP, 15 min. onderweg
 
Excursie:
Camp John Hay park (info Lonely Planet): een mooi park waar men rustig in kan wandelen (indien men tijd over heeft), eerder gericht naar de locale bevolking, het uitzichtpunt is verdwenen, het is een residentiële wijk geworden die enkel toegankelijk is voor bewoners, we probeerden het toch, maar de begroeiing was te hoog voor een uitzicht op de vallei. Wanneer men hier langskomt is de ‘lost cemetary’ aan het ‘Historical core museum’ zeker een bezoekje waard.

ernaartoe en terug: taxi hotel – Camp John Hay park: 71 PHP 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Baguio (1)»

Baguio (1) (2)

18 Oktober 2011 | Azië - deel 2 | Filipijnen | Laatste Aanpassing 18 November 2011

  • Camp John Hay park - begraafplaats van het negativ
  • Camp John Hay park - begraafplaats van het negativ

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking