Reisverhaal «Baguio (3)»

Azië - deel 2 | Filipijnen | 0 Reacties 29 Oktober 2011 - Laatste Aanpassing 02 December 2011

Vanuit Banaue reizen we terug naar Baguio, het centrale punt voor verschillende verplaatsingen bij gebrek aan directe verbindingswegen van de kust naar het gebergte. Het wordt een prachtige rit.
 
Onderweg passeren we een weggeslagen brug door een recente tyfoon. Tot enkele dagen terug kon hier geen verkeer door en moesten busreizigers de rivier te voet over via een noodbruggetje, om aan de overkant een andere bus te nemen. Nu is er een stevigere noodbrug en mogen voertuigen 1 per 1 naar de overkant. Ook op dit traject zien we vele modderstromen en aardverschuivingen, wat het verkeer bemoeilijkt, maar overal is men aan het werk om alles zo vlug mogelijk op te kuisen, hier en daar is een stuk van de weg mee weggespoeld en moet er over 1 overgebleven baanvak worden gereden.
 
Na aankomst in Baguio maken we een wandeling over de locale markt, gedeeltelijk overdekt. Zulke marktjes zijn vaak kleurrijk en er is wel steeds wat nieuws te zien. We proberen er een gebakje, soort minipannenkoekje met kaas erin. De verkoopster vindt dit reuzeleuk.
 

Overnachting:
Omdat het gemakkelijk is en we tevreden waren over de centrale ligging, keren we terug naar hetzelfde hotel als bij onze vorige stops in Baguio, zie verhaal Baguio (1)

Ernaartoe:
minibus Banaue – Baguio: 360 PHP pp., 6 ½ uren onderweg
taxi Baguio busterminal – hotel: 45 PHP, 15 min. onderweg 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Baguio (3)»

Baguio (3) (2)

29 Oktober 2011 | Azië - deel 2 | Filipijnen | Laatste Aanpassing 02 December 2011

  • de kippenpoten zijn te koop op de markt
  • op weg naar Baguio zien we weggeslagen brug door e

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking