Reisverhaal «Banaue»

Azië - deel 2 | Filipijnen | 0 Reacties 28 Oktober 2011 - Laatste Aanpassing 02 December 2011

Banaue (21.000 inwoners) is een stadje dat op 1.200 meter hoogte in het Cordillera gebergte is gelegen. Ook de omgeving van dit stadje is bekend om zijn prachtige rijstterrassen, eveneens 2.000 jaren oud. Het verschil met de terrassen van Batad is dat hier de trapjes niet met stenen zijn verstevigd, maar gewoon uit modder zijn opgetrokken. Ze hebben eveneens een Unesco erkenning gekregen.
 
In Banaue voelen we goed het verschil met onze vorige locaties, het is hier een drukte van jewelste … bovendien worden we voortdurend geplaagd door jonge mannen die ons … een hotelkamer, een tour, een gids, een busreis, … willen verkopen. Lukt het ene niet, dan komen ze prompt met een ander voorstel.
We willen hier graag nog een dag blijven om naar een uitzichtpunt te gaan kijken, waar ook mooie wandelingen tussen de rijstterrassen kunnen worden gemaakt. Ook het marktje zou een bezoekje waard zijn.
Maar de tijd begint te dringen, onze 21 dagen Filipijnen vliegen voorbij. Daarom beslissen we toch maar verder te reizen … ooit komen we terug om alle gemiste plaatsen te bezoeken !
 

Overnachting:
Stairway lodge & restaurant, 500 PHP per nacht voor een propere basis 2 persoonskamer met sanitair (warm water), kamer achteraan met zicht op de vallei, op 2 min. wandelen van het drukke centrum  wat de omgeving rustiger maakt, gratis wifi, vriendelijk onthaal, de kamerprijs kan onderhandeld worden, geen stopcontacten in de kamers, elektrische toestellen kunnen geladen worden aan de receptie tegen een kleine bijdrage, beoordeling 3/5
 
Ernaartoe:

jeepney Batad junction – Banaue: 1.400 PHP voor de jeepney, privé gehuurd en gedeeld met 7 mensen, geboekt via onze gids, die we samen inhuurden voor de dagwandeling rondom Batad 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking