Reisverhaal «Tagaytay - Taal vulkaan»

Azië - deel 2 | Filipijnen | 0 Reacties 31 Oktober 2011 - Laatste Aanpassing 02 December 2011

Tagaytay (61.500 inwoners) is gelegen op de 640 meter hoge meanderende bergkam hoog boven het Taal meer met daarin de (actieve) vulkaankraters van de Taal vulkaan. Met zijn typische lintbebouwing strekt het stadje zich uit over 20 km, door de hoogte kent het een aangenaam koel klimaat.  Tijdens de weekends is het er superdruk, de bewoners van Manila komen hier verkoeling zoeken, ’t is immers maar 55 km ver. Zij houden zich hier vooral bezig met rondhangen in de vele fastfood restaurants en ’s ochtends wachten tot de mist is opgetrokken voor een prachtig uitzicht op het Taal meer met zijn vele vulkaankraters.
 
De Taal vulkaan is een complexe vulkaan met veel kraters, die gelegen is in het Taal meer, het grootste meer ter wereld dat op een eiland is gelegen. Het is een van de vele actieve vulkanen die de Filipijnen telt, maakt deel uit van de zogenaamde ‘pacifieke vuurring’. Sinds 1977 was er geen uitbarsting meer, al vreesde men ervoor in 1991 toen ze wat onrustige activiteit vertoonde, er ontstonden toen enkel wat moddergeisers.
 
We reizen van Baguio naar Manila, maar willen in deze drukke stad niet blijven. Daarom nemen we onmiddellijk een bus naar Tagaytay, waar we in het donker aankomen. Normaalgezien proberen we dit steeds te verhinderen, het is leuker te zien waar je terecht komt. De bus stopt op een zeer druk kruispunt aan een rotonde, met niets dan fastfood restaurants en enkele hotelletjes in de buurt.
Maar het meest storende zijn de tientallen mannen die ons zeer opdringerig boottochtjes op het meer, ritjes met de tricycle (motortaxi), hotelletjes, … aanbieden. Tijdens onze rondreis in het noorden van Manila waren we dit niet gewoon … we komen in een totaal andere wereld terecht.
 
’s Ochtends nemen we onze bagage om te verhuizen naar een hotelletje aan de rand van het meer, zo’n 329 meter lager gelegen. Weerom moeten we de vele verkooplustige mannen afwimpelen. Onderweg naar het dorpje Talisay zitten we in een overvolle Jeepney (locaal openbaar vervoer), samen met een aantal mensen die bloemen naar het kerkhof brengen. Ook in de Christelijke Filipijnen wordt 1 november herdacht.
Het dorpje zelf is vrij rustig, we zien er geen andere toeristen en worden niet de ganse tijd lastiggevallen, hier vinden we dan ook geen hotelletjes. Het toeristische deel ervan ligt zo’n 5 km verderop, daar zoeken we een hotelletje aan de rand van het meer. Maar dat valt dik tegen … prijs/kwaliteit laten de hotelletjes veel te wensen over. Een propere kamer vinden we niet. Dus … keren we terug naar het superdrukke kruispunt van Tagaytay om ons opnieuw in dezelfde hotelkamer te installeren. Een verloren dag !
 
Vanuit Tagaytay bezoeken we de volgende dag het meer en beklimmen de actieve vulkaankrater Taal. Na een boottochtje van ½ uur op het Taal meer, komen we aan op een van de eilandjes. Van hieruit wandelen we in 40 min. naar de kraterrand van de Taal vulkaan. Een mooie wandeling, maar o zo druk. Locale mensen met uitgemergelde kleine paarden staan te wachten om toeristen naar boven te brengen, samen met de vele wandelaars maken zij het pad overdruk. Boven worden we echter getrakteerd op een prachtig uitzicht over het kratermeer met een mini eilandje erin en zijn omgeving. De meesten rusten hier en keren terug … de moedigen volgen nog een eindje de kraterrand omhoog voor een ander uitzicht, wat nog mooier is.
 
 
Overnachtingen:
Mont Wind hotel, 1.500 PHP voor een 2 persoonskamer met sanitair (warm water), inclusief sober ontbijt, ventilator, TV, vriendelijk en behulpzaam onthaal, tel. 483 0459, montwindhotel@gmail.com, Tagaytay rotonda – Tagaytay city, beoordeling: 3/5

Ernaartoe:
taxi hotel – busterminal: 45 PHP, 15 min onderweg
bus busterminal Baguio – busterminal Manila Pasay: 455 PHP pp, 7 uren onderweg, met Victori liner
bus Manila Pasay – Tagaytay rotonda: 60 PHP pp, 2 uren onderweg met locale bus, kaartjesverkoper doet een vergeefse poging om ons te doen betalen voor onze rugzakken
 
Excursies:
Taal vulkaan: 1800 PHP voor het transport heen en terug met tricycle van Tagaytay naar Talisay, boot heen en terug van Talisay naar vulkaan Taal + 100 PHP pp. voor de ingang van het NP + 20 PHP voor aanleggen met het bootje op het vulkaaneiland
Talisay:
ernaartoe en terug:
tricycle Tagaytay hotel – central market, 30 PHP, 15 min.

jeepney Tagaytay – Talisay, 40 PHP pp., ½ uur onderweg 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Tagaytay - Taal vulkaan»

Tagaytay (2)

31 Oktober 2011 | Azië - deel 2 | Filipijnen | Laatste Aanpassing 02 December 2011

  • Taal vulkaan
  • uitzicht onderweg naar Taal vulkaan

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking