Reisverhaal «Bordeaux»

Frankrijk - Spanje - Portugal | Frankrijk | 0 Reacties 08 September 2010 - Laatste Aanpassing 26 April 2011

Bordeaux (235.000 inwoners) is een van de grotere steden in Frankrijk, die samen met Lyon en Marseille na Parijs volgen. De stad is gelegen in het zuidwesten van het land en wordt doorsneden door de Garonne rivier die wat verderop (+/- 30 km) uitmondt in de Atlantische Oceaan. De stad is vooral wereldwijd bekend om het uitgebreid assortiment aan goede ‘Bordeaux’ wijnen, allen afkomstig uit de streek. Zijn Unesco erkenning verleidt ons om er een bezoek te brengen, zo wordt tevens de lange weg naar Portugal op een aangename manier onderbroken.

De verkeersdrukte in deze grote stad is enorm, waardoor het ons wel wat tijd kost om tot aan het historische stadscentrum te geraken. We hebben een beperkt stadsplannetje gekregen in het hotel, waarmee we ons kunnen behelpen, maar begeven ons toch onmiddellijk naar het toerismekantoor voor een detailplan met de bezienswaardigheden erop aangeduid. De meeste hiervan bevinden zich in de autovrije kern van het centrum, waar we niet de enige toeristen zijn ...
Alle gebouwen in dit deel van de stad zijn in dezelfde stijl en uit witte steen opgetrokken, weliswaar wat grauw door de luchtvervuiling, maar ze vormen een mooi geheel. Kerken en openbare gebouwen zijn getooid met soms zeer druk beeldhouwwerk. Smalle straatjes met kinderkopjes brengen ons via gezellige pleintjes doorheen de stad. We bezoeken enkele kerken, de kathedraal, de Notre-Dame, een grote klokkentoren, stadspoorten, enkele musea, het stadhuis, …
Langs de waterkant, aan de oever van de Garonne rivier, bevindt zich een ‘waterspiegel’ waar de gebouwen rond het beursplein haarfijn in worden weerspiegeld. Wie zich echter op de spiegel waagt, loopt de kans op een nat pak … een fijne waternevel wordt regelmatig uitgesproeid boven de ‘spiegel’.
En we kunnen alleen maar bevestigen dat Bordeaux een prachtige stad is.
 
Overnachting:
Etap hotel luchthaven, 47,5 EUR per nacht voor 2 personen, sanitair op de kamer, deze hotelketen bevat propere maar zeer eenvoudige hotelletjes verspreid over een groot deel van Europa, goed om te overnachten op doorreis, dit hotel is ingericht volgens het ‘nieuwe’ design met gebruik van indirecte sfeerverlichting zowel in de openbare delen als in de kamers.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Bordeaux»

Bordeaux (7)

08 September 2010 | Frankrijk - Spanje - Portugal | Frankrijk | Laatste Aanpassing 26 April 2011

  • straatbeeld langs de Garonne rivier
  • straatbeeld
  • Cathédrale St-André
  • Bordeaux
  • langs de oevers van de Garonne

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking