Reisverhaal «Fontvieille»

Europa | Frankrijk | 0 Reacties 15 Juni 2009 - Laatste Aanpassing 01 Mei 2011

Fontvieille is een klein landelijk Provence-dorp met een historisch centrum, gelegen tussen Avignon en Arles, in het zuiden van Frankrijk. Hier kamperen we enkele dagen om de buurt te verkennen. 

Onderweg van Noord-Spanje naar Fontvieille bezoeken we het rustige provinciestadje Pézenas, met zijn mooie historisch stadscentrum. We kuieren door de smalle straten met de vele leuke winkeltjes die locale producten verkopen.
 
Onze 2de halte is St.-Guilhem-le-Désert, een zeer oud pittoresk bergdorpje langs een rivierbedding gelegen. Samen met de vele andere toersiten lopen we van de hogergelegen parking door het dorp omlaag tot aan de rivierbedding. De weinige locale auto’s die de smalle straten van het dorpje in mogen, zijn eigenlijk storend in het geheel van rust.
 
Vanuit Fontvieille brengen we een bezoek aan Les Beaux, een mooi onderhouden oud bergdorpje aan de voet van een kasteel op een rotsheuvel. Het is erkend als één van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Overal in het dorpje heb je mooie uitzichten over de prachtige natuur van de Provence. Ook hier is het zeer aangenaam kuieren, bovendien zijn de straten autovrij. We bezoeken hier het museum van de Santons, houten poppen die locaal worden gemaakt en traditionele taferelen uitbeelden. 
 
Onderweg naar St-Remy de Provence stoppen we aan de archeologische site van Glanum. Buiten de omheinde site staan enkele mooie monumenten. We wandelen in de buurt wat rond. Overal staan borden met afbeeldingen van schilderijen van Van Gogh, die vaak zijn inspiratie hier in de streek vond. Met toont de gelijkenissen met de omgeving aan.

Het oude stadscentrum van St-Remy met zijn typische huizen in Provence-stijl, is minder toeristisch als de vorige plaatsen die we bezochten, daardoor is het rustiger. De hoge luikjes aan de ramen van de huizen zijn vaak in lavendelblauw geschilderd, de was hangt eronder te drogen. Het oude rioolnetwerk dat midden in de straatjes loopt, werd in een deel van het centrum behouden.
 
Camping :
Camping Municipal Les Pins ***, 12,80 euro per nacht voor 2 personen met tent en auto, mooie ruime plaatsen, schaduw, ijsblokken worden gratis gemaakt aan de receptie, toeristische info, tv-relax-zaaltje beschikbaar, op wandelafstand van het dorp Fontvieille, Rue Michelet, Fontvieille, Provence, tel. 0033 (0)490.54.78.69, campingmunicipal.lespins@wanadoo.fr

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Fontvieille»

Fontvieille (12)

15 Juni 2009 | Europa | Frankrijk | Laatste Aanpassing 01 Mei 2011

  • Saint Rémy de Provence : kerk
  • Saint Guilhem le Désert : straatbeeld
  • Pézenas : gevelversiering, die goed hoort
  • velden onderweg
  • Saint Rémy de Provence : opgravingen aan de rand v

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking