Reisverhaal «Les Menuires»

Europa | Frankrijk | 0 Reacties 04 December 2010 - Laatste Aanpassing 29 Mei 2011

Een droom sinds jaren … eens een seizoen lang skiën wordt nu werkelijkheid. We komen aan in Les Menuires (Trois Vallées) op 4 december, de dag dat het seizoen start.

Wat we hier ook van verwacht hebben … feestelijk gaat het er zeker niet aan toe … het is nog zeer rustig, men is volop bezig met alles in gereedschap te brengen voor de echte start van het seizoen, t.t.z. wanneer de massa vakantiegangers arriveert ... en dat blijkt de week vóór de kerstvakantie te zijn. Ondertussen worden winkels geïnstalleerd, de koopwaar arriveren nog dagelijks om te worden uitgestald, skipistes worden nog aangelegd, skiliften gebruiksklaar gemaakt … want er zijn de eerste weken van december slechts enkele skiliften open met telkens wat bijhorende pistes. Het skiën verloopt bijgevolg op beperkt terrein, maar anderzijds … de pistes zijn bijna alleen voor ons, bovendien hebben we geluk dat er reeds een dikke laag goede kwaliteitssneeuw ligt … wat een luxe !

Het wordt een skiseizoen van beloftes … maar de sneeuw wil niet meer vallen … half december wordt het zo warm dat we enkele dagen regen kennen … Vlak voor de kerstvakantie wordt dit dan weer een beetje goedgemaakt met een vers laagje sneeuw. Maar in januari zitten we op ons balkon in het zonnetje te genieten van temperaturen tot rond de 18°C ... en nadien volgt weer regen … Al bij al kregen we zo’n 5 keer sneeuw, maar nooit een hele dikke laag. Toch hebben we het ganse seizoen goed kunnen skiën, dit dankzij de vele sneeuwkanonnen, maar ook de ongelooflijke prestaties van de pistemensen die er de hele tijd in slagen om toch maar de kwaliteit van de pistes optimaal te houden.
We blijven hier tot ongeveer een maand voor het einde van het skiseizoen. De sneeuw smelt nu snel weg, als gevolg van de niet al te dikke laag gaat het wat vlugger dit jaar. Voor ons niet getreurd, we hadden onze terugreis gepland op dit moment. Eind april zouden we graag terugkeren naar Azië om er onze rondreis (die werd afgebroken na 3 maanden in 2010) verder te zetten, hierbij willen we rekening houden met de seizoenen.
Maar één ding is zeker … het skiën werden we niet beu … we doen dit zeker nog een keertje over !
 
Overnachtingen:
Kleine studio van 18 m² die we huren van mensen die we tijdens onze vorige skireizen leerden kennen.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Les Menuires - Savoie»

Les Menuires (3)

04 December 2010 | Europa | Frankrijk | Laatste Aanpassing 30 Augustus 2011

  • uitzicht tijdens het skiën in Les 3 Vallées
  • skiën met Nathalie, op zoek naar Geocache aan de C
  • skiën met Andrea in Val Thorens met zicht op de Mo

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking