Reisverhaal «Les Menuires»

Europa | Frankrijk | 0 Reacties 03 Juli 2009 - Laatste Aanpassing 01 Mei 2011

Les Menuires is een groot ski-oord in de Franse Alpen dat deel uitmaakt van het domein 3 Vallées. Hier zijn we reeds enkele jaren geweest om volop van de sneeuwpret te komen genieten. Nu willen we het dorp ook eens in de zomer beleven, wat ons werd aangeraden door lokale mensen die we hier leerden kennen. 

We komen aan en herkennen hier letterlijk niets. Onder de vele skipistes zijn grasvlaktes, rotsen, en kiezelwegen tevoorschijn gekomen. Het is leuk om te trachten de plaatsen van de pistes te vinden. Maar niet zo gemakkelijk.
 
Onze ski-pas van de winterperiode is nog geldig, we kunnen hiermee naar hartelust de liften gebruiken om hoger in de bergen te gaan wandelen. Er zijn niet veel liften geopend in het zomerseizoen, maar elke dag zijn er toch enkele opties. Het programma staat in het wekelijkse infomatie-boekje van de vallei ‘Saint-Martin-de-Belleville, Val Thorens en Les Menuires’. Vanop de toppen genieten we volop van de prachtige uitzichten, nu zijn enkel de toppen nog met sneeuw bedekt, dat is wel wat minder dan we in de winter gewoon zijn. 
 
We zijn wel iet of wat teleurgesteld wanneer we zien dat er weinig wandelmogelijkheden op de toppen van de bergen zijn. Hier wordt alles gedaan in het kader van het winterseizoen, daardoor sieren vele kiezelbaantjes de bergen. Dit zijn niet onze favoriete paden. Vele mountainbikers komen hier echter hun kilometertjes fietsen, voor hen is het ideaal. Zij mogen zelfs de fiets meenemen op de liften naar boven. Jaarlijks vindt hier een mountainbikewedstrijd plaats, 4.000 meter dalen, 1.000 meter klimmen (de rest klimmen ze gewoon met de liften).
 
Wel zijn er op de hoogte van het dorp en lager mooie wandelingen te maken. Daar vinden we boerderijtjes, weilanden, bossen en riviertjes die de hellingen tooien.
 
Verblijf :
We huren een studiootje voor 4 personen van een privépersoon. Onze contactpersoon die de lijst van private verhuur in Les Menuires beheert, kan je vinden onder onze rubriek ‘favoriete logies’.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Les Menuires»

Les Menuires (2) (3)

03 Juli 2009 | Europa | Frankrijk | Laatste Aanpassing 01 Mei 2011

  • naar de hoogste toppen met een kabelbaan ... en er
  • wandelen in de vallei van Les Menuires
  • wandelen in de vallei van Les Menuires, een berghu

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking