Reisverhaal «Antigua»

Midden Amerika | Guatemala | 0 Reacties 25 September 2007 - Laatste Aanpassing 23 April 2011

Antigua is de oudste koloniale stad van Centraal Amerika, gelegen aan 3 vulkanen. De straten zijn er met grote ronde kasseistenen geplaveid, waardoor automatisch de snelheid van de auto's wordt beperkt tot stapvoets rijden. De vele grote en goed onderhouden gebouwen, kerken, kloosters, ... vormen een prachtig geheel. Dit alles trekt natuurlijk ook veel toeristen aan, de infrastructuur is optimaal uitgewerkt. Toch blijft het er rustig toeven.

Om de vele mooie gebouwen te bewonderen, volgen we een uitgetekend toeristisch parcours op een stadsplannetje met informatie betreffende de belangrijkste gebouwen (te bekomen bij het toerismebureau). We brengen ook een bezoek aan de zeer kleurrijke artisanale Indianenmarkt. 

Dagelijks wordt onder politiebegeleiding 2 maal de heuvel 'Cerro de la Cruz' beklommen, net buiten het stadje. Men raadt aan dit niet alleen te doen, omwille van de veiligheid. Van hieruit hebben we mooi zicht op de stad en omgeving. Tijdens de wandeling maken we kennis met Jason (US) en de 2 Chantal's (Canada). Zij overtuigen ons om de zeer actieve vulkaan Pacaya samen met hen 's avonds te beklimmen in plaats van 's ochtends. In het donker licht de gloeiende lava feller op.

De top van deze vulkaan, op 2.552 meter hoogte, is niet toegankelijk omdat de vulkaan te aktief is. We kunnen wel in de zijkrater, wat minder gevaarlijk is. We benaderen de gloeiende lavavelden tot zeer dichtbij. De hitte houdt ons op ongeveer een meter afstand. Niettegenstaande de hoogte en de regen, is het in deze krater zeer warm. Stukken lavasteen die we in de gloeiende lava gooien, smelten direct weg. De lava is voortdurend in beweging, en vloeit langzaam naar beneden. Wonderbaar om zien.

Vanuit Antigua bezoeken we ook het meer 'Lago Atitlan'.

Ernaartoe :
taxi hotel - busterminal Tica, 6 USD (nachttarief)
Tica-bus San Salvador - Guatemala City, 15 USD pp., vertrek 6.00 u, rit van 4 uren
Taxi busterminal Tica (Guatemala City) - Antigua, 24 USD, rit van 1 uur

Hotel :
Posada Don Diego, 20 USD per nacht, 2 Personen, ruime lichte kamer aan een binnentuintje met zitplaatsen, prive-sanitair tegenover de kamer, warm water, 30 min. gratis internet, gratis ochtendkoffie, book exchange, zeer vriendelijke ontvangst, de dunne muren tussen de kamers laten alle geluiden door, toch is het er zeer rustig, tel. (502) 832 1401, 6 Av. Norte 52, Posadadondiego@hotmail.com.

Excursies :
Cerro de la Cruz, 10.00u en 15.00 u, vertrek aan toerisme-politiekantoor (vlakbij centrale plein), gratis begeleiding
Volcan Pacaya, transport + gids, 40 Quetz. pp., ingang park 40 Quetz. pp. (bij avondtocht zaklamp noodzakelijk !)
 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Antigua»

Antigua (9)

24 September 2007 | Midden Amerika | Guatemala | Laatste Aanpassing 23 April 2011

  • gloeiende lava in de krater van vulkaan Pacaya
  • kathedraal St. Josephs
  • in de straten van het koloniale Antigua
  • wasplaats
  • la Merced kerk en convent

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking