Reisverhaal «Flores (Tikal Ruines)»

Midden Amerika | Guatemala | 0 Reacties 16 Oktober 2007 - Laatste Aanpassing 23 April 2011

Flores is een rustig toeristisch dorpje dat een eiland vormt in het meer 'Lago de Peten Itza'. Het is verbonden met Santa Elena op het vasteland via een lange brug. Als uitvalsbasis naar de bekende ruines van Tikal trekt het zeer veel toeristen. 

De Tikal ruines zijn gelegen midden in een dicht tropisch nevelwoud, het gehele park beslaat 575 km2. Tikal vormde tijdens de periode van 600 voor tot 900 na Chr. het ceremoniele centrum van de Maya's, met 70.000 inwoners. Tikal zelf is 16 km2 groot, er staan meer dan 3.000 bouwwerken in de vorm van plaza's, tempels, paleizen, ceremoniele platforms, balspelplaatsen en woningen. Tot 10.000 bouwwerken en terrassen liggen vermoedelijk nog onder de met jungle begroeide heuvels begraven. Het bezoekers-centrum met zijn rijke fauna en flora huisvest 285 vogelsoorten, meerdere soorten apen, slangen, poema's, jaguars, wilde zwijnen, neusbeertjes, ...

Om 3.30 u worden we opgehaald met een kleine autobus aan ons hotel, omdat we voor de dauwtocht hebben gekozen die om 5.00 u te Tikal met een gids aanvangt. 
Bovenop de 70 meter hoge tempel IV wachten we in het donker van de nacht in stilte op de zonsopgang en het ontwaken van de dieren in de jungle. De zon laat zich niet zien door de laaghangende nevelwolken, maar de ochtendgeluiden van de jungle zijn spectaculair. 
Na deze ongelooflijke belevenis worden we verder tussen de tempels rondgeleid. Langzaam trekt de nevel op en wordt het een zonnige, zeer warme dag. Van bovenop enkele hoge tempels hebben we indrukwekkende zichten over de jungle en de andere hoog erboven uitstekende tempels. 
Omdat het park zijn poorten pas opent voor het publiek om 6.00 u, kunnen we een groot deel ervan bewonderen in alle rust. Dit laat ons toe een aantal dieren op te merken, waaronder een familie coati's, toekans, papegaaien, brul- en slingerapen, een miereneter, een reuzenkrekel, een extra grote sprinkhaan, grote spinnen, ...

Ernaartoe :
shuttle-bus Coban - Flores, 125 Q. pp., 4 1/2 uren onderweg

Hotel :
La mesa de los Maya's, 25 USD per nacht, 2 personen, ruime lichte kamer met sanitair (warm water), airco, ventilator, TV, brede zitgang, terras rondom, proper, onpersoonlijk hotel (kamer 15 heeft 4 grote ramen), (zelfde kamer zonder airco, 20 USD pn), tel. 502-7867 5268 

Excursie :
Dauwtocht naar Tikal, 150 Q. pp., inclusief gids, transport, inkom park. Aanrader !
Deze begeleide ochtendwandeling geeft ons toegang tot het beklimmen van enkele extra tempels die normaal voor de toeristen verboden terrein zijn.
Vergelijk de prijzen, grote verschillen naargelang boekingskantoor of hotel. 
Info : Inkom park bedraagt 50 Q. pp., vanaf 1 november 2007 150 Q. pp., 
alleen transport heen en terug per shuttlebus bedraagt 50 Q. pp.
Dauwtocht is een aanrader, zal vermoedelijk eind 2007 worden afgeschaft  
 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Flores - Tikal Ruines»

Tikal (9)

16 Oktober 2007 | Midden Amerika | Guatemala | Laatste Aanpassing 23 April 2011

  • centrale plaza
  • grote kever
  • zonsopgang boven de jungle en de tempels, uitzicht
  • tempel met steile trap
  • zicht op centrala plaza

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking