Reisverhaal «Fronteras - Rio Dulce»

Midden Amerika | Guatemala | 0 Reacties 08 Oktober 2007 - Laatste Aanpassing 23 April 2011

Fronteras, ook Rio Dulce genoemd, is een klein druk dorpje aan de bron van de rivier Rio Dulce, die ontspringt uit het meer Lago de Izabal, om uit te monden in de Caraibische zee aan het levendige dorpje Livingston. 

We logeren in een jungle lodge, op een bewaakt prive-eigendom van 223 ha. groot. 

Met een gids maken we een tocht over het domein, gebruik makende van de hoge lange smalle houten hangbruggen over de jungle die ons een zicht geven op de jungle vanuit de hoogte. We bezoeken er een rubberplantage en eindigen onze tocht bij een uitzicht-toren, Torre del Shaman, die de Italiaanse eigenaar op een heuveltop heeft gebouwd. Vanop de hoge toren hebben we een uitzicht over het domein, de jungle, het meer lago Izabal, de rivier Rio Dulce, het stadje en de omringende bergen. 

Met een bootje varen we over de rivier naar het dorpje Livingston, tevens de monding van de rivier in zee. De brede rivier wordt aanvankelijk omringd door hotels, grote vakantiehuizen en jachthaventjes met vele zeil- en motorboten groot en klein. We varen voorbij een groot vogel-eiland, een baai vol bloeiende waterlelies, warmwaterbronnen en vleermuizengrotten (waar we even aanleggen voor een kort bezoek). Daarna varen we door een brede canyon met loodrechte hoge rotswanden, met groen begroeid, om uiteindelijk in Livingston aan te komen.

Livingston is een klein levendig stadje met een Caraibische bevolking. 

Op terugtocht maken we een ommetje en varen door een smal mangrove-kanaaltje om wat verder de Rio Dulce terug stroomopwaarts te bevaren.

Wanneer we 's ochtends even op het platformpje aan de achterdeur van onze kamer staan, om de geluiden van de ontwakende jungle boven het water te horen, zien we op enkele meters van ons een krokodil rusten op een omgevallen boom in het water. 

Ernaartoe : 
taxi hotel San Salvador - Tica-busterminal San Salvador, 7 USD (Tica-busterminal aan de avenida de la revolucion, er zijn 2 adressen in San Salvador, hier stap je 1/2 uur later op)  
Tica-bus San Salvador - Guatemala City, 15 usd pp., vertrek 6.15 u, busrit van 4 1/4 uur
taxi Tica-busterminal Guatemala City - busterminal Letuga Guatemala City, 60 Q 
bus Guatemala City - Rio Dulce, 50 Q pp., 5 1/2 uur onderweg
boot Fronteras (Rio Dulce) - hotel Tijax, 10 Q pp. (te reserveren in straatje tegenover busterminal in bureautje van Tijax), gratis bij aankomst in en vertrek uit het hotel

Hotel :
Hacienda Tijax jungle lodge en marina, 39 USD per nacht, 2 pers., ruime kamer met sanitair, warm water, muskietennet, zwembad, goed restaurant, vriendelijke bediening, kamer is een houten huisje op palen boven het water in de jungle vlakbij de oever van de Rio Dulce. Via houten loopbruggetjes worden de kamers, het restaurant, de bar (met zicht op Rio Dulce), het zwembad en de rivier verbonden met elkaar

Excursies :
Rondleiding domein hotel met gids, 100 Q pp.
Boottochtje Livingston, 160 Q pp. (heen en terug)
 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Fronteras»

Rio Dulce (5)

08 Oktober 2007 | Midden Amerika | Guatemala | Laatste Aanpassing 23 April 2011

  • lange hangbrug over de jungle op het domein van he
  • jonge verkoper komt op ons bootje af op de rivier
  • dobberen in het zwembad van het hotel
  • rubberplantage
  • tussen de waterlelies en de mangrove

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking