Reisverhaal «Grensovergang Nicaragua - Honduras»

Midden Amerika | Honduras | 0 Reacties 11 September 2007 - Laatste Aanpassing 28 April 2011

De verplaatsing van Nicaragua naar Honduras beslissen we per TICA-bus te doen. TICA is een luxueuze busorganisatie en voor lange afstanden verkiezen we toch wel wat comfort. Deze maatschappij verzorgt ook alle grensformaliteiten voor de reizigers, wat alles zeer eenvoudig maakt voor ons.

Om 3.00 u ´s nachts worden we te Granada aan onze Guesthouse opgehaald om per personenwagen naar Managua te worden gebracht. Hier vertrekt de bus om 5.00 u rechtstreeks naar Tegucigalpa, de hoofdstad van Honduras. 

Aan de grensovergang wachten we gedurende 1 1/2 uur om verder te kunnen. Dit is uitzonderlijk. Ter ere van de onafhankelijkheidsdag van Centraal Amerika, 15 augustus, wordt er jaarlijks een fakkeltocht georganiseerd van Mexico naar Panama. De fakkel bereikt de grens tussen Honduras en Nicaragua samen met ons, maar in de andere richting. Als respect hiervoor worden de douane-kantoren gesloten tijdens de overdrachts-festiviteiten aan de grens. Jongeren in schooluniform geven de fakkel aan elkaar door.

Van de grens naar Tegucigalpa rijden we door een prachtig groene bergachtige omgeving. We zien weerom onmiddellijk de verschillen tussen beide landen. Huisjes langs de baan zien er wat comfortabeler en minder arm uit dan in Nicaragua. 

Omstreeks 13.30 u komen we uitgehongerd aan in Tegucigalpa. Onderweg was er geen stop voorzien waar we iets te eten konden kopen.

Ernaartoe : 
Shuttle vervoer Granada - Managua, 15 USD pp
Bus Managua - Tegucigalpa, 23 USD pp

Grensovergang Nicaragua - Honduras, 8 USD pp

Munt in Honduras : Lempira
1 USD = 18,895 Lemp. 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Grensovergang Nicaragua - Honduras»

grensovergang Nicaragua - Honduras (1)

11 September 2007 | Midden Amerika | Honduras | Laatste Aanpassing 28 April 2011

  • fakkeltocht van Mexico tot Panama ter ere van onaf

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking