Reisverhaal «Visegrad»

Europa | Hongarije | 0 Reacties 03 Augustus 2009 - Laatste Aanpassing 01 Mei 2011

Visegrád is een veelbezocht plaatsje, gelegen aan de rechteroever van de Donau, in de ‘Donaubocht’ streek. Bovenop een heuveltop prijkt een 13de eeuwse vesting, de Salamon toren, de grootste middeleeuwse woontoren van Europa, die reeds van ver te zien is. Van hieruit heb je mooie vergezichten, de vesting op zich vinden we niet echt bijzonder. 

We verblijven in Nagymaros, op de linkeroever van de Donau, van waaruit we een prachtig uitzicht hebben op de mooie Donau en de vesting van Visegrád. Hier pauzeren we even op onze rondreis en genieten van de rust en stilte, maken wandelingen langs de Donau en bewonderen steeds weer het schitterende uitzicht.
 
Met een veerpont bereiken we de overkant van de Donau, waar we de Donau-stadjes Esztergom, Szentendre en de vesting van Visegrád gaan bezoeken. Bruggen over de rivier vind je enkel in Budapest of aan de grens met Slowakije.
 
In Esztergom, een stadje met 30.000 inwoners, valt de reusachtige Dom-kerk, de grootste kerk van Hongarije, onmiddellijk op, hij is gebouwd op een heuvel en steekt met zijn grote zuilentoren met groene koepel hoog boven de stad uit. Een prachtig wit bouwwerk, versierd met mozaïektekeningen, muurschilderingen en binnenin ook met taferelen beschilderde plafonds. In de kerk bevindt zich de unieke rood-marmeren Bakócz-kapel met wit marmeren altaar, een perfect bewaarde renaissance bouwwerk uit de 16de eeuw. Vanop de rondgang hoog op de toren (413 traptreden hoog), heb je prachtig zicht over de stad, de Donau en de omgeving. Ook de klokketoren (122 treden) is de moeite van het traplopen waard.
We maken een wandeling over de vestingmuren met zicht op de mooie gebouwen, de Donau, de groene heuvelachtige omgeving … en Slowakije aan de overkant. Op het Széchenyi pleintje, omringd door huizen in Barok-stijl, heerst een gezellige sfeer. 
 
Szentendre is het drukst bezochte stadje, het is de woonplaats van kunstschilders en beeldhouwers. Hun winkeltjes en gallerijtjes, de vele restaurantjes, … kleuren de smalle steegjes en hellende, met kinderhoofdjes geplaveide straten. In het stadje vindt men 7 kerken. Het is er aangenaam rondwandelen.
 
Overnachtingen :
Wij verbleven in het vakantiehuis van onze vrienden Judit en Gusztav, met grote terassen en tuin die uitgeeft op het wandel- en fietspad langs de Donau.
 
Excursies :
veerpont Szob – Estergom, 1.400 HUF auto + 370 HUF pp.
veerpont Visegrád – Nagymaros, 1.370 HUF auto + 390 HUF pp.
 
Visegrád : Vesting van Visegrád, 1.200 HUF pp.
 
Esztergom : Toren van de dom-kerk, 400 HUF (incl. klokketoren)

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Visegrad»

Visegrad en omgeving (10)

03 Augustus 2009 | Europa | Hongarije | Laatste Aanpassing 01 Mei 2011

  • Szentendre : een van de 7 kerktorens
  • Szentendre : smalle steegjes met trappen brengen j
  • Szentendre : typisch Hongaars
  • Esztergom : de reusachtige dom-kerk
  • Nagymaros : zicht op de burcht van Visegrad aan de

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking