Reisverhaal «Kothamangalam»

Azië - deel 2 | Indië | 0 Reacties 06 Maart 2012 - Laatste Aanpassing 02 April 2012

Kothamangalam is een uitgestrekt stadje, waar zich opvallend veel kerken, kloosters, weeshuizen en ziekenhuizen bevinden. Het oogt tevens als een bedevaartsoord. Aan de randen van het stadje staan riante villa’s. Alles is hier wat meer onderhouden en properder, maar de alom aanwezige bedelaars zijn ook hier van de partij.

Vanuit dit stadje bezoeken we het Thattekkad vogelreservaat. Voor een optimaal schouwspel moeten we vroeg uit de veren, zodat we om 6.00 u de bus kunnen nemen. Ter plaatse maken we een wandeling door prachtig natuurschoon, langs een meer. We zien een aantal voor ons nieuwe vogelsoorten … maar lang niet zo veel als verwacht. Onze gids is echt teleurgesteld, elke ochtend is hier een waar spektakel te zien omstreeks 7.00 u, wanneer de vogels samen met de zon opstaan … maar het is reeds de derde dag op rij uiterst rustig, de kracht van de zon wordt beperkt door een licht bewolkte lucht en de vogels komen niet tevoorschijn.

Wanneer we terug in Kothamangalam aankomen, hebben we nog mooi de tijd om langs de 3 grote kerken te passeren. Mannen wuiven ons toe van op een stelling die ze aan het bouwen zijn ... we bewonderen hoe ze met de ‘dhoti’ (grote lap stof die als een lange rok rondom de heupen wordt gedrapeerd, soms dubbelgevouwen en opgeknoopt tot ‘minirok’) zo behendig op de dunne boomstammetjes omhoog kruipen.

 

Provincie:
Kerala

Ernaartoe:
bus Munnar – Kothamangalam, 52 INR pp., 2 ½ uren onderweg
riksjah (gemotoriseerde 3-wieler, tuktuk) busterminal – hotel, 15 INR pp., 5 min.

Overnachtingen:
Hotel Maria International ***, 1.406 INR pp. voor een zeer ruime en luxueuze 2 persoonskamer met sanitair (warm water), zeer proper, TV, airco, ventilator, zithoekje, bureau, balkon, uitzicht op de rivier, een ananasplantage en tropisch woud, vriendelijk maar onpersoonlijk zakenhotel, goed restaurant aanwezig, tel. 0485-282 2025, Aluva – Munnar road, Kothamangalam, www.hotelmaria.in, hotelmariaklm@gmail.com, minpunt: geen wifi, beoordeling: 5/5

Excursie:
Thattekad Bird Sanctuary:
inkom: 100 INR pp. + 25 INR camera
gids: 750 INR, onze uiterst vriendelijke gids is Vinod Narayanan, die tevens een homestay in het reservaat uitbaat, is zo teleurgesteld over de weinige vogels die we hebben gezien, dat hij ons slechts 500 INR wil aanrekenen in plaats van de afgesproken 750 INR.

Homestay Birds Song is gevestigd midden in het reservaat (open sinds 12/2011), beschikt over 2 zeer basis, maar propere kamers, men kan van op het balkon genieten van de natuurpracht en de vogels en wilde dieren rondom, 750 INR pp. incl. 3 maaltijden + dranken (fruitsappen, thee, koffie, water), wie wenst kan samen met de echtgenote van Vinod de maaltijden bereiden, verschillende excursies zijn mogelijk, persoonlijk zouden we hier hebben gelogeerd, mochten we ervan geweten hebben, tel. +9746 248274, thattekkadhomestay@gmail.com, we kunnen hierover geen beoordeling geven aangezien we er niet hebben gelogeerd, maar het zag er prima uit. 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Kothamangalam»

Kothamangalam (5)

06 Maart 2012 | Azië - deel 2 | Indië | Laatste Aanpassing 02 April 2012

  • traditioneel geklede mannen bouwen stelling aan de
  • één van de kerken
  • herten in Thattekkad bird sanctuary
  • kerk met stelling ervoor
  • Thattekkad bird sanctuary

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking