Reisverhaal «Kottayam»

Azië - deel 2 | Indië | 0 Reacties 15 Maart 2012 - Laatste Aanpassing 09 April 2012

Kottayam (173.000 inwoners) is een vrij levendig woonstadje, gelegen aan het einde van de ‘backwaters’, dat bekend is omdat er in 1820 de eerste Indische drukpers werd in gebruik genomen. Men vindt er veel verschillende kerken, orthodox, katholiek (onder invloed van de Portugese bezetter in de 16de eeuw), ...
Het is een winkelstad met prachtige luxe warenhuizen waar dure juwelen worden verhandeld. Ook zijn er grote kledingzaken met meerdere verdiepingen, waar men vooral stoffen verkoopt, die door de eigen kleermakers tot dure maatkledij worden verwerkt. Dit is het centrum van de specerijen en de rubber voor de provincie Kerala. Hier is weinig of geen toerisme, de stad wordt enkel gebruikt als knooppunt tussen ferry, trein en/of bus.

We nemen de ferry vanuit Alappuzha naar Kottayam, om nog een laatste keer van de uitzichten op de Backwaters te kunnen genieten. En weerom varen we een andere richting uit, waardoor we tijdens deze prachtige trip een andere variatie van het schitterende landschap zien.

In dit stadje Kottayam verblijven we enkel omdat we het Kumarakom Bird Sanctuary, een reservaat met meerdere soorten watervogels, willen bezoeken. Een wandeling van 3 kilometer brengt ons door een mooi bos naar enkele uitkijktorens. De laatste hiervan is het beste gesitueerd om de vogels gade te slaan. We zien ook enkele nesten in het groen. Langs het pad worden we verrast door massa’s grote vleermuizen hoog in de bomen, waarvan er 5 verschillende soorten in het gebied leven.

 

Provincie:
Kerala

Ernaartoe:
ferry Alappuzha – Kottayam, 10 INR pp., 2 u 45 min. onderweg, prachtige tocht met mooie beelden van de Backwaters, ietwat anders dan wat we de dagen voordien met de ferry in de buurt van Alappuzha zagen.
locale bus Kottayam boat jetty – centrum, 5 INR pp., 5 min. onderweg

Overnachtingen:
Pearl Regency ****, 1.500 INR per nacht incl. tax (basisprijs 2.600 INR pn excl.tax) voor een ruime 2 persoonskamer met sanitair (warm water), TV, airco, ventilator, koelkast, balkon, proper, gemaakt vriendelijk, goede matras, tel. +91 481 256 1123, weg tussen boat jetty en het centrum, pearlregencyKTM@gmail.com, mail@pearlregency.in, www.pearlregency.in, in een 4 sterren hotel hadden we iets meer luxe verwacht, restaurant aanwezig, geen internet. Beoordeling: 4/5.
Minpunten: een stopcontact werkt niet waardoor men de keuze heeft tussen koelkast en TV, aan de receptie biedt men ons aan de hotelcomputer te gebruiken, nadien wordt dit aangerekend terwijl hierover nergens iets is vermeld noch gezegd, het hotel wil een rickshaw voor ons regelen … aan het dubbele van de prijs. Beoordeling: 3/5

Hotels zijn schaars in dit stadje, prijs kwaliteit zeer duur. Door het weinige toerisme is het aanbod van budgethotels zeer beperkt, goedkope hotelletjes zijn wel te vinden, maar de kamers lijken meer cellen en zijn alles behalve proper. Het enige hotel dat voor ons in aanmerking komt, is volzet. We kiezen het zakenhotel dat de meeste korting op de basisprijs geeft, één viersterrenhotel waarvan we wel wat meer hadden verwacht.
De andere optie om het Kumarakom Bird Sanctuary te bezoeken is in de buurt ervan te verblijven, de accommodatie daar is zeer duur.

Excursie:
Kumarakom Bird Sanctuary: watervogels te bewonderen vanuit een uitkijktoren, boeiende ervaring.
een wandeling over een half verhard, mooi onderhouden pad, brengt ons naar de uitkijktoren, we nemen geen gids omdat het hier watervogels betreft en we zo meer vrijheid hebben langer te blijven
inkom: 100 INR pp. (gids mogelijk voor 300 INR)
ernaartoe: rickshaw Kottayam – Kumarakom, 250 INR, 30 min. onderweg
terug: locale bus Kumarakom – Kottayam, 11 INR pp., 30 min. onderweg, stopt aan het treinstation 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Kottayam»

Kottayam (7)

15 Maart 2012 | Azië - deel 2 | Indië | Laatste Aanpassing 09 April 2012

  • pech  dit zwaar geladen bootje zit vast in het gro
  • onderweg met de ferry
  • watervogels in Kumarakom bird sanctuary
  • boekenverkoop op straat
  • was drogen op het verlaten perron

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking