Reisverhaal «Leh (3)»

Azië - deel 3 | Indië | 0 Reacties 09 Juli 2013 - Laatste Aanpassing 27 Juli 2013

Na onze trektocht van 3 dagen doorheen het gebergte, keren we terug naar onze uitvalsbasis Leh.Hier worden we weerom met open armen ontvangen door onze gastfamilie.

Er is nog heel wat te bezoeken in deze streek, maar we beslissen niet meer lang te blijven en maken de keuze het klooster van Hemis te bezoeken. Dit is het grootste klooster van Ladakh, dat verspreid over de regio nog 200 bijkloosters telt. Het blijkt een goede keuze te zijn, omdat het totaal verschillend is van de andere plaatsen die we bezochten.

Het Boeddhisme kent meerdere strekkingen, die licht van elkaar verschillen. Zo heeft men de ‘gele hoofden’, waar Thiksey het hoofdklooster van is en die de Dalai Lama als hoofd erkennen. De ‘rode hoofden’ eren Boeddha, Hemis is hiervan de basis. Bepaalde rituelen en reglementen verschillen.

De hoofdgebouwen van het klooster staan rondom een binnenplein, waaromheen zich een kleurrijk beschilderde gaanderij en enkele centrale gebouwen bevinden. Hierin bezoeken we het museum, een meditatieruimte, een oude en een nieuwe tempel. Via een trap geraken we op de dakverdieping, van waar we een schitterend uitzicht op de omgeving hebben.

Het is niet evident in Hemis te geraken met het openbare vervoer, we vinden uiteindelijk een bus, maar die rijdt enkel langs de doorgaande weg. Voor het laatste eindje moeten we een taxi nemen.
Boven aan het klooster zijn geen vrije taxi’s ter beschikking om terug te keren, omdat de meeste toeristen het klooster bezoeken met een huurwagen of –taxi die op hen wacht. Dan maar liften, een monnik neemt ons mee terug naar de grote weg. Hier komt de bus langs op terugweg naar Leh. Maar we moeten niet zolang wachten en nemen een ‘gedeelde taxi’ met locale mensen. Deze minibusjes vormen in de streek een goed alternatief voor de locale bussen, die op de meeste trajecten slechts 1 keer per dag rijden.

ACCOMMODATIE:
NORKHILL GUESTHOUSE
Idem Leh (1).

ERNAARTOE:
Jeep Stok – Leh, 200 INR, 30 min., het voertuig bracht trekkers naar de camping te Stok, om er te overnachten voor hun vertrek de dag erop, het zou leeg terugrijden.

EXCURSIES:
HEMIS MONASTERY
Het grootste klooster in Ladakh, gelegen in een prachtige bergomgeving. Dit klooster heeft 200 kleinere bijkloosters, verspreid in Ladakh.
SCORE: 5/5
INKOM: 100 INR pp.
Bezoek mooi binnenplein met kleurrijk versierde gaanderij en gebouwen daaromheen. Een museum, een meditatieruimte, een nieuwe en een oude tempel, uitzicht op de omgeving van op het dak.
ERNAARTOE EN TERUG:
Heenweg:
kleine bus Leh – Karu, 40 INR pp., 1 ½ u, vertrekt om 8.30 u (terug om 16 u) *
taxi Karu – Hemis klooster, 200 INR, 15 min.
Terugweg:
lift Hemis dorp – Karu, gratis aangeboden door een monnik, 15 min.
shared taxi Karu – Leh, 70 INR pp., 50 min.
* volgens het toerismekantoor zou er om 8.30 u een bus rijden vanuit Leh naar Hemis (terug om 16 u), niemand ter plaatse weet hiervan, deze komt niet opdagen.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Leh (3)»

Leh (3) (9)

09 Juli 2013 | Azië - deel 3 | Indië | Laatste Aanpassing 27 Juli 2013

  • Hemis dorp
  • zicht van op het dak van Hemis monastery
  • Hemis monastery, in een tempelruimte
  • Hemis monastery, op het dak
  • Hemis monastery, biddende monnik

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking