Reisverhaal «Madurai»

Azië - deel 2 | Indië | 0 Reacties 26 Februari 2012 - Laatste Aanpassing 02 April 2012

Madurai (1,2 miljoen inwoners) is een van de oudste steden van India, gelegen aan de oever van de Vaigai rivier, economisch gedreven door IT. Deze levendige stad wordt gedomineerd door de meest artistieke tempel van Zuid India, Sri Meenakshi, een middeleeuwse tempel. Men beweert dat dit de belangrijkste tempel in het zuiden is, naast de Taj Mahal voor het noorden van het land. Waar Chennai het hart van de provincie Tamil Nadu wordt genoemd, is Madurai de ziel ervan.

Het ietwat meer toeristische stadje is opvallend properder, minder rommelig en druk dan Thanjavur. Op zondag vindt er een belangrijke ceremonie in de tempel plaats, we mogen dit ondervinden … bijna alle hotelletjes zijn volzet.

Tempelcomplex Sri Meenakshi stelt ons toch wat teleur, na al het lof dat we erover hoorden en lazen. Het zijn 5 zeer hoge kleurrijke tempels, volledig versierd met beelden uit de Hindoe religie. Maar we hadden er iets unieker van verwacht ... nadat we de prachtige tempel van Thanjavur 2 dagen geleden hebben gezien. Weliswaar een andere stijl, maar deze sprak ons meer aan.

Meer over het verleden van India ontdekken we in het Gandhi memorial museum. Met foto’s en teksten wordt de geschiedenis van het land toegelicht en meer uitgebreid ingegaan op het leven en de strijd van Gandhi voor zijn land en de vrede. Toch hebben we de indruk dat de informatie hier ietwat gekleurd wordt weergegeven, dat we deze af en toe met een korreltje zout moeten nemen.

 

Provincie:
Tamil Nadu

Ernaartoe:
locale bus Thanjavur oude busterminal in het centrum – nieuwe busterminal, 5 INR pp., 15 min.
locale bus Thanjavur – Madurai, 90 INR pp., 3 u 45 min. onderweg
locale bus Madurai busterminal – stationsbuurt, 11 INR pp., 15 min.

Overnachtingen:
Hotel Pearls, 825 INR per nacht voor een 2 persoonskamer met sanitair (warm water op bepaalde tijdstippen), TV, ventilator, bovenlaken op aanvraag, proper, onpersoonlijk, centraal gelegen, tel. 0452-234 1566, n° 95 West Perumal Maistry street, Madurai, www.hotelpearls.com, reservation@hotelpearls.com, beoordeling: 3/5

Excursies:
- Tempelcomplex Sri Meenhaksi, inkom 50 INR pp. + 50 INR voor foto’s
ernaartoe en terug: te voet
Het is een mooie tempel, we zagen er al meerdere van dit type, misschien is dat de reden dat deze ons niet zo zeer kan boeien. De ceremonie die aan de gang is, heeft weinig kleur en variatie.
- Gandhi memorial museum, inkom gratis
ernaartoe en terug: bus van het centrale busstation (n° C3, 2 of 44), heen: 6 INR pp., terug 9 INR pp., afstappen aan de halte Tamukkan vlakbij het museum
Interessant voor wie graag wat meer ontdekt over de het woelige verleden van India en het leven van Gandhi.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Madurai»

Madurai (6)

26 Februari 2012 | Azië - deel 2 | Indië | Laatste Aanpassing 02 April 2012

  • Gandhi memorial museum
  • zuilengaanderij in Sri Meenakshi tempel
  • offerbeeldje Sri Meenakshi tempel
  • uitzicht vanop dakrestaurant 's avonds
  • Sri Meenakshi tempel

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking