Reisverhaal «Puducherry»

Azië - deel 2 | Indië | 0 Reacties 22 Februari 2012 - Laatste Aanpassing 20 Maart 2012

 

Puducherry (of Pondicherry) is een rustige kuststad met 220.700 inwoners. De stad is bekend om zijn  Frans koloniaal stadsdeel met grote pastelkleurige huizen in eenvoudige stijl. Enkel deze stad heeft een Frans koloniaal verleden, dat Indische artiesten en ontwerpers aantrok, waardoor er leuke winkels en restaurantjes te ontdekken zijn. De stad wordt in 2 delen gesplitst door een kanaal, de Franse wijk ligt ten oosten hiervan en strekt zich uit tot aan zee, de baai van Bengal.

We logeren in het eerder drukke Hindoe stadsdeel, waar het verkeer er lustig op los toetert, om ter hardste en scherpste geluid. Hier zien we al wat meer armen op de voetpaden leven dan in de vorige plaatsen die we aandeden.

Het koloniale stadsdeel is rustiger, properder. De meeste huizen zijn mooi gerestaureerd en goed onderhouden, heel eenvoudig van stijl. De hotels en restaurantjes hier zijn allemaal wat duurder … Overal komen we internationale scholen tegen, dit is duidelijk de ‘rijkere’ buurt. Enkele eenvoudige kerken getuigen van de aanwezigheid van katholieken.

Het Sri Aurobindo Ashram is een huis voor meditatie, gesticht in 1926 door Sri Aurobindo, samen met een Française ‘the mother’ die vanaf 1920 zijn partner werd. Als revolutionaire ‘heilige van Bengalen’, had hij de visie dat de volgende cyclus in de evolutie zou worden gedomineerd door het menselijke denken, het leven zou mooier worden, deel uitmaken van de aarde en niet langer trachten deze te veranderen. Als voorbereiding hierop ontwikkelde hij een soort integrale yoga, een samenspel van yoga en wetenschap.
Na zijn dood in 1950, nam ‘the mother’ zijn spirituele autoriteit over, ze stierf in 1973 op 97 jarige leeftijd. Overal in het huis zijn de foto’s van dit bijzondere koppel te vinden. Op de binnenplaats zijn de graven van beiden verenigd, steeds met bloemen omringd en bedekt. Hier omheen komen velen mediteren.

 

Provincie:
Tamil Nadu

Ernaartoe:
tuktuk Mamallapuram hotel – junction, 50 INR, 5 min.
bus Mamallapuram – Puducherry, 75 INR pp., 2 u 10 min. onderweg
tuktuk Puduchterry busterminal – hotel, 100 INR, 10 min.

Overnachtingen:
Santhi Inn, 1.173 INR per nacht (incl. 15 % korting vanaf 2 nachten) voor een ruime 2 persoonskamer met sanitair (warm water), airco, ventilator, TV, zithoek, vriendelijk onthaal, restaurant en dakterras, centraal gelegen, proper, we mogen onze mails lezen op de computer van de receptionist, tel. 0413-222 0946, 57 Jawaharlal Nehru str., Puducherry, www.santhiinn.com, santhiinn@hotmail.com, beoordeling: 4/5.

 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Puducherry»

Puducherry (6)

22 Februari 2012 | Azië - deel 2 | Indië | Laatste Aanpassing 20 Maart 2012

  • koloniaal gebouw
  • graffiti op straat
  • Notre Dame des Anges
  • schoolbusje vol
  • het leven op straat

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking