Reisverhaal «Shimoga»

Azië - deel 2 | Indië | 0 Reacties 31 Maart 2012 - Laatste Aanpassing 25 April 2012

Shimoga (ook Shivamogga genaamd) is een typisch provinciestadje, bestaande uit laagbouw in een zeer open structuur, met tempeltjes, maar ook moskees. We bevinden ons terug wat lager, op 625 meter hoogte en voelen dit meteen door de grote warmte. Dit is ook nog steeds een uiterst droge omgeving, het stof vliegt om onze oren. Hier zullen we enkel overnachten, om de lange rit van Hassan naar Hampi te breken. We kiezen voor het kortste traject, maar dit is tevens het minst comfortabele … meer dan 10 uren op versleten open locale bussen. Dat is ons wat lang om in één dag af te leggen. We rijden de ganse tijd door een zeer droge omgeving, met op vele plaatsen mooie groene oases van frisse jonge rijstvelden.

Het stadje is niet vertrouwd met toeristen en heeft slechts weinig basis accommodatie voorhanden. Op straat worden we meerdere keren aangesproken door verlegen jongeren, die hun Engels eens willen testen … of gewoon nieuwsgierig zijn. Zelfs ingenieursstudenten wagen hun kans.

Om 6.30 u wordt er hard op onze deur geklopt door het personeel van ‘t hotel … dit herhaalt zich tot we opstaan en aan de deur komen om te vragen wat het probleem is … ‘hot water is coming …, coffee, thee, breakfast ?’. We nemen het hen niet kwalijk, het ontlokt ons weerom een glimlach … ze doen zo hun best om te helpen … maar de achterliggende bedoeling is volgens ons toch wel een fooi te krijgen !

 

Provincie:
Karnataka

Ernaartoe:
rickshaw hotel – nieuwe busterminal Hassan, 30 INR, we spraken een prijs van 20 INR af, door een opstopping aan de grote weg, nam de rickshaw chauffeur een omweg, vroeg weerom 30 INR.
locale bus Hassan – Shimoga, 115 INR pp., 4 ¼ uren onderweg

Overnachtingen:
Sundar Ashraya Lodge, 600 INR per nacht voor een ruime maar basis ingerichte 2 persoonskamer met sanitair (geen douche maar wel een kraan met warm water en een plastiek teil), TV, zithoek, bovenlaken + handdoeken te vragen, geen WC papier, proper, tel. 08182 222 912, beoordeling: 2/5

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking