Reisverhaal «Udaipur»

Azië - deel 3 | Indië | 0 Reacties 26 Juli 2013 - Laatste Aanpassing 31 Augustus 2013

Udaipur (+/- 600.000 inwoners) wordt ook wel eens de stad van de meren genoemd. Hier vindt men paleizen en Haveli’s (oude luxe woonhuizen), waarvan velen zijn omgebouwd tot luxe hotels. Een mooi voorbeeld hiervan is het Lake Palace hotel, een groot wit gebouw midden in het mooie Pichola meer.

De stad bestaat vooral uit nauwe straatjes, met een levendige sfeer. Een wandeling in deze buurt is boeiend door het leven dat zich op straat afspeelt, echter niet rustig. De toeters van vele gehaaste brommertjes en autorickshaws maken veel lawaai, hun uitlaatgassen benemen ons de adem.

Bagore Ki Haveli werd in de 18de eeuw gebouwd door een 1ste minister aan de rand van het Pichola meer nabij Gangori gath, een baadplaats met brede trappen die naar het meer leiden. Rondom een aantal binnenplaatsjes bevinden zich 138 kamers. Tegenwoordig wordt het gebouw gebruikt voor traditionele dans- en muziek optredens uit Rajastan, het doet tevens dienst als museum. Het is een prachtige Haveli met veel details, waar we opnieuw een pauw terugvinden, schitterend verwerkt in een kader.

De Jadish Hindoe tempel werd gebouwd in 1651. Hoge trappen leiden naar de mooi bewerkte tempel, omringd door de kleurrijke en levendige straatjes in het centrum van de stad. Hierop heeft men een mooi zicht van bij de tempelpoort.

Udaipur City palace is wellicht in deze stad de meest bezochte plaats door toeristen. Het reusachtige paleis aan de oever van het Pichola meer werd gebouwd in meerdere fases vanaf 1559. Meerdere in elkaar overlopende gebouwen worden verbonden door smalle trappen en gangen, onderbroken door binnenpleintjes, tuinen en terrassen. Vanaf de balkons van het paleis heeft men een uitzicht op het Lake Palace Hotel of Jag Niwas, een groot wit hotel midden in het meer en op het eilandje Jag Mandir. Ook hier vinden we weerom de pauwen afbeeldingen terug, in mozaïek van gekleurd glas en spiegeltjes.

Lake Pichola is een groot meer (+/- 4 x 3 km) dat grenst aan het centrum van Udaipur. We maken een wandeling langs de rand van het meer, om de gebouwen eromheen te bewonderen. Op de trappen van enkele baadplaatsen komen bewoners van de stad zich baden en hun was doen. Door het slechte weer is het hier rustig. Enkele bootjes leggen aan bij het paleishotel midden in het meer.

ACCOMMODATIE:
HOTEL POONAM HAVELI
39 Lal Gath, Udaipur
PRIJS: 1.400 INR per nacht, 2 persoonskamer, inclusief verzorgd ontbijt, sanitair (warm water)
SCORE: 5/5
E-MAIL: poonamhaveli@hotmail.com
WEBSITE: www.hotelpoonamhaveli.com
TEL: +91 294 241 0303
COMMENTAAR: Mooie kleine kamer met 2 persoonsbed (bovenlaken op aanvraag), sanitair, A/C, plafondventilator, TV. Zeer proper en goed onderhouden. Gratis WIFI op de kamer.
Goed restaurant op dakterras met mooi uitzicht op het meer en de omgeving.
Zeer vriendelijk en behulpzaam. Centraal gelegen nabij het Pichola meer en de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.
Minpunten: Geen kast, geen mogelijkheid om handdoeken of kledij op te hangen in de kamer. Geen mooi uitzicht in onze kamer (wel in de openbare delen en dakterras / -restaurant).
BOEKING: Ter plaatse.

ERNAARTOE:
Autorickshaw Jaisalmer hotel – busstand, 50 INR pp., 10 min.
A/C Tata slaapbus Jaisalmer – Udaipur, 800 INR pp., 11 ½ uren onderweg. Bij gebrek aan een A/C Volvo slaapbus van de overheid (met comfortabele slaapzetels), boeken we de enige A/C privé slaapbus (met echte vlakke bedjes). Men belooft ons een nieuwe Mercedes bus, deze blijkt vrij nieuw te zijn in verhouding tot vele anderen die we zagen, het is een Tata bus (volgens oud Mercedes model). De bedjes zijn oncomfortabel, de vering van het voertuig hard, waardoor we niet goed slapen. De A/C wordt onderweg uitgezet op vraag van een passagier, na algemeen commentaar opnieuw aangezet. Het blijft te warm en er is gebrek aan zuurstof. De verlichting in de slaaphokjes werkt niet.
Autorickshaw Udaipur busstop – hotelbuurt, 80 INR, 15 min., hij wil ons naar een hotel begeleiden voor commissie, we geraken moeilijk van hem af.

EXCURSIES:
BAGORE KI HAVELI
Grote oude ministerswoning, mooi gelegen aan de oever van het Pichola meer.
SCORE: 4/5
INKOM: 30 INR pp., 30 INR per fototoestel.
ERNAARTOE EN TERUG: Te voet.

JADISH TEMPEL
Hindoe tempel met mooi beeldhouwwerk, ontelbare kleine figuurtjes sieren de gevels.
SCORE: 4/5
INKOM: Gratis.
ERNAARTOE EN TERUG: Te voet.

CITY PALACE
Meerdere paleizen vormen samen een immens geheel.
SCORE: 3/5
INKOM: 115 INR pp., fototoestel: 225 INR per stuk.
Een deel van het paleis is te bezichtigen. Het is mooi, maar we vinden de prijs zeer hoog in vergelijking met de Bagore Ki Haveli die we persoonlijk meer konden waarderen.
We betalen niet voor het fototoestel en moeten die aan een loket in bewaring geven tijdens ons bezoek. Misschien zouden we anders wel enkele foto’s hebben genomen, maar we vonden dit zeker zijn prijs zeker niet waard.
ERNAARTOE EN TERUG: Te voet.

LAKE PICHOLA
Groot meer, met aan de rand een aantal prachtige paleizen, enkele eilandjes bestaan uit niet meer dan een gebouw/paleis/hotel.
SCORE: 4/5
INKOM: Gratis.
Boottochtjes op het meer zijn mogelijk, geen idee van de prijs.
ERNAARTOE EN TERUG: Te voet.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Udaipur»

Udaipur (21)

26 Juli 2013 | Azië - deel 3 | Indië | Laatste Aanpassing 27 Augustus 2013

  • Bagore Ki Haveli, buitenmuur
  • straatbeeld
  • hulp in de bouw
  • detail City palace
  • City palace

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking