Reisverhaal «Valparai»

Azië - deel 2 | Indië | 0 Reacties 17 Maart 2012 - Laatste Aanpassing 09 April 2012

Valparai is een bergdorpje gelegen op 1.045 m hoogte. Het plaatsje heeft een prachtige ligging, midden tussen de berghellingen met thee- en koffieplantages. Er heerst een levendige maar aangename sfeer. Toeristisch is het hier allesbehalve, wat we voelen aan de houding van de plaatselijke bevolking, vriendelijk, soms uitgelaten als ze met ons in contact komen.

De rit hiernaartoe is schitterend, we zijn blij voor deze omweg te hebben gekozen. Met de bus volgen we eerst een prachtige rivier met grote watervallen (zelfs nu in het droge seizoen !). Daarna rijden we enkele uren door een ongerepte natuur, een tropisch woud dat door de hoogte stilaan overgaat tot dichte droge bebossing. Dit alles omringd door grote rotsen en bergen. Hier leven wilde dieren in hun oorspronkelijke habitat … overal staan borden langs de weg: opgelet voor overstekend wild ! En hiermee bedoelt men niet enkel herten en everzwijnen, maar ook olifanten, tijgers, …
Het laatste deel van de rit passeert langs thee- en koffieplantages. Pittoresk zijn de kleine dorpjes waar de theeplukkers wonen. De koffie staat in bloei … heerlijk is de geur van de mooie witte bloempjes die door de open ramen van de bus naar binnenkomt !

Na een lange dag van verplaatsingen, komen we pas ’s avonds in het donker aan en zoeken het beste hotelletje uit het zeer beperkte aanbod. Veel comfort heeft men hier niet te bieden. Voor we de dag erna vertrekken, maken we een wandeling door het dorpje. De prachtige omgeving nodigt uit om hier wat langer te blijven, maar we beslissen toch maar verder te reizen.

 

Provincie:
Tamil Nadu

Ernaartoe:
rickshaw Kottayam hotel – station, 30 INR, 10 min.
trein Kottayam – Thrissur, 56 INR pp, 3 uren onderweg, klasse 2 S, genummerde plaatsen (ticket de dag voordien gekocht in het station), geen airco (treinen met airco plaatsen waren reeds allen volzet), de plaatsen waren voldoende comfortabel, we namen de trein in de veronderstelling nog wat schitterende beelden te krijgen onderweg in de backwaters, we passeerden mooie groene stukken, maar niets bijzonders in vergelijking met wat we zagen vanuit de ferry en te voet.
locale bus Thrissur – Chalakudi, 21 INR pp., 45 min. onderweg
locale bus Chalakudi – Valparai, 80 INR pp., 4 u 25 min. onderweg, prachtige busrit, aanrader !

Overnachtingen:
Green Hill hotel, 1.100 INR per nacht voor een basis 2 persoonskamer met sanitair (warm water), TV, ventilator, bovenlakens en handdoeken te vragen, restaurant niet bijzonder, state bank road, Valparai, tel. 04253 222 562, greenhillhotel@gmail.com.
Minpunten: zeer harde matras, combi toilet (verhoogde Franse WC met aangepaste bril erop …), warm water komt niet uit de douche maar enkel uit een kraan op 70 cm hoogte … kortom, prijs/kwaliteit is voor dit hotel niet correct. Beoordeling: 2/5

Door het weinige toerisme is er enkel een aanbod van enkele homestay ’s en budget hotelletjes, de kamers zijn zeer basis en vaak alles behalve proper. Prijs kwaliteit allemaal te duur. 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Valparai»

Valparai (3)

17 Maart 2012 | Azië - deel 2 | Indië | Laatste Aanpassing 09 April 2012

  • aan de tempel
  • uitzicht in het dorp
  • straatbeeld

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking