Reisverhaal «Lovina - Kalibukbuk»

Azië - deel 2 | Indonesië | 0 Reacties 29 Augustus 2011 - Laatste Aanpassing 19 September 2011

Lovina is een eerder rustige toeristische strandlocatie, gelegen aan de noordwest kust van Bali, met stranden van grijs-zwart vulkanisch zand. Het plaatsje is opgedeeld in een 8-tal wijken. De meeste toeristen komen hier een dagje naartoe voor een dolfijnen uitstap op zee.

Bij aankomst in Lovina wandelen we met onze rugzakken langs de grote weg, richting hotelbuurt. We worden vriendelijk aangesproken door een Nederlander, die ons fier zijn hotelletje toont … We hoeven niet langer te zoeken, dit biedt ons de rust die we zoeken na de voorbije drukke dagen … we blijven hier dan ook enkele dagen plakken …
Met de fiets begeven we ons naar de warmwaterbaden van Banjar. Het is een 8-tal km rijden langs de drukke weg … al bij al valt dat nog mee, we gaan gewoon achter elkaar op het randje van de weg rijden en ‘zetten ons verstand op nul’. En het werkt … bromfietsen, auto’s, bussen, vrachtwagens, … ze steken ons allemaal op hun beurt voorbij … aan het getoeter besteden we weinig aandacht, we weten dat ze dat uit gewoonte doen en wijken niet van ons plaatsje op de weg !
Eenmaal afgeslagen op een kleinere weg, is het veel rustiger rijden. We komen door kleine dorpjes waar groot en klein ons vriendelijk toeroepen en wuiven … Hier zien we het gewone leven van Indonesië zijn gangetje gaan, zonder al die toeristische verkoopspraatjes. Af en toe stoppen we om een slokje te drinken en maken een praatje met de mensen op straat. Heerlijk !
Banjar Hot Springs is blijkbaar een populaire plaats, zowel voor de locale bevolking als voor toeristen. Er zijn 3 warmwaterbaden met zacht groen natuurlijk warm zwavelwater. Het bronwater wordt op temperatuur gebracht door toevoeging van koud water, zodat de baden verschillende temperaturen krijgen, het minst warme bad is 38 °C. In elk bad kan je voor een heerlijke massage onder een krachtige waterstralen plaatsnemen. Dit is zeer deugddoend voor schouders en rug.
De Boeddhistische tempel Dencarsic is onze volgende locatie. We dalen af van Banjar en … moeten weerom de berg op … en dit is echt een zware klim, een eindje kunnen we niet anders dan naast onze fietsen lopen. Maar eenmaal in de tempel kunnen we relaxen in de rustgevendheid van deze mooie omgeving in Balinese stijl … eerst even een sarong lenen, want dat is de verplichte dracht voor man en vrouw. De zeer speciale tempel bestaat uit meerdere losstaande gebouwen in een mooie kleurrijke bloementuin langs een helling. Bovenaan de trappen komen we bij de stoepa, die ons sterk doet denken aan een mini Borobudur.

Een restaurantje in ’t dorp biedt ’s avonds een gratis voorstelling van Balinese dansen. Dit willen we wel eens zien, nu we hier toch zijn … en we moeten toch iets gaan eten. Verschillende acts worden opgevoerd door jonge meisjes in sierlijke gewaden, ze maken houterige bewegingen en buigen hun vingers bijna helemaal naar achteren, terwijl ze hun ogen wegdraaien om het wit de nadruk te geven. Een man als een soort monster uitgedost, staat een nummertje te kreunen … ‘t zal er wel bij horen zeker, maar appetijtelijk vinden we het zeker niet. Het laatste dansje wordt opgevoerd door een zeer jong meisje, eerder nog een kind … vergezeld van een doordringende zweetgeur … het meisje is zeer gespannen, ze blijft de ganse tijd voor ons tafeltje dansen, net alsof we hier alleen zitten … en het eten, dat we al niet zo bijzonder vinden, wordt er alleen nog minder lekker door …
Uiteindelijk concluderen we dat deze dansen niet echt onze voorkeur genieten, we vinden de opvoering hiervan totaal niet spontaan, het gaat er allemaal nogal kunstmatig aan toe. Misschien ligt het aan ons, misschien zijn de dansers niet professioneel genoeg, … misschien gaan we nog wel eens een keertje kijken, om dit spektakel een tweede kans te geven.

 
Ernaartoe:
bus Gilimanuk – Lovina (wijk Kalibukbuk), 25.000 IDR pp., 2 ½ uren onderweg
Overnachtingen:
Rattan Hotel en Resto, 300.000 IDR per nacht, voor een luchtige ruime en kraakpropere 2 persoonskamer met sanitair (warm water), inclusief heerlijk ontbijt, ventilator, zitplaats voor de kamer, zwembad, kleinschalig hotel met 4 kamers in balinese stijl, in een bloemenrijk tuintje met uitnodigend zwembad, vriendelijke Nederlandse uitbater die de zaak pas heeft overgenomen en nog verder uitwerkt, de ligging langs de hoofdweg is niet storend voor de gasten omdat de kamers achterin gelegen zijn, 5 min. wandelen van het strand en de drukke toeristenbuurt met restaurants, bars en winkeltjes, 500 meter verderop langs de weg heeft men toegang tot een rustig stuk strand, tel. +62 (0) 362 42 288, sijfoudewater@gmail.com, AANRADER voor wie eventjes rustig wenst te relaxen ! Beoordeling: 5/5
Excursies:
Hot Springs Banjar:
inkom: 5.000 IDR pp., locker: 3.000 IDR, toilet: 2.000 IDR, parking: donatie
Dencarsic boeddhistische tempel:
inkom: donatie
Ernaartoe en terug:
huur fietsen: 35.000 IDR per dag voor 2 fietsen met mandje en 5 versnellingen, zeer goed onderhouden  

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Lovina - Kalibukbuk»

Lovina - Kalibukbuk (4)

29 Augustus 2011 | Azië - deel 2 | Indonesië | Laatste Aanpassing 05 September 2011

  • Dencarsic boeddhistische tempel, de stoepa
  • ons hotel Rattan Resto
  • Dencarsic boeddhistische tempel
  • Banjar warmwaterbronnen

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking