Reisverhaal «Makassar»

Azië - deel 2 | Indonesië | 0 Reacties 21 September 2011 - Laatste Aanpassing 14 Oktober 2011

Ujungpandang, beter bekend onder de vorige benaming Makassar, is de grootste stad op het Indonesische eiland Sulawesi en telt 1,6 mio inwoners. Het is een belangrijke havenstad, die op toeristisch vlak niets te bieden heeft.
 
Hier overnachten we vooraleer onze tocht in noordelijke richting door Sulawesi aan te vangen. Het centrum van de stad is oud en zeer druk, straatkraampjes verkopen hun waren, de minder belangrijke straten zijn zelfs niet verhard. Het winkelcomplex MTC richt zich eerder naar de locale markt.
 
Hier op Sulawesi is het terug een stuk warmer dan de temperaturen die we op Java en Bali hadden, dit is vergelijkbaar met Borneo, omdat we ons opnieuw in de buurt van de evenaar bevinden, die we tijdens onze rondreis op dit eiland opnieuw zullen overschrijden. Ditmaal niet per vliegtuig, maar over zee.
 
 
Ernaartoe:
pete-pete Malino – Makassar, 15.000 IDR pp., 2 uren onderweg, weerom moeten we wachten op voldoende passagiers vooraleer te vertrekken
pete-pete Makassar terminal naar Malino – MTC (centrum), 3.000 IDR
taxi MTC – hotel, 20.000 IDR, niet wetende dat we zo dicht in de buurt van het hotel waren, voorbijgangers maakten ons niets wijzer.
 
Overnachtingen:

Hotel Lestari, 180.000 IDR per nacht voor een 2 persoonskamer zonder raam, incl. zeer beperkt ontbijt, met sanitair (warm water, tenminste nadat men de gasfles heeft vervangen !), airco die af en toe lawaai maakt, na discussie kregen we uiteindelijk een 2de laken op ons bed, gratis WIFI aan de receptie, Jl. Savu n°16, Makassar, tel. 0411 362 7337, beoordeling: 2/5  

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Makassar»

Makassar (1)

21 September 2011 | Azië - deel 2 | Indonesië | Laatste Aanpassing 14 Oktober 2011

  • typisch gerecht van rijst, groenten en vlees, bere

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking