Reisverhaal «Tentena»

Azië - deel 2 | Indonesië | 0 Reacties 30 September 2011 - Laatste Aanpassing 15 Oktober 2011

Tentena is gelegen aan het Danau Poso meer, het dorpje straalt rust en vrede uit door zijn kleine witte huisjes en kerkjes, binnen witgeschilderde houten paaltjesomheiningen. De bevolking hier is een mix van christenen en moslims.
 
Het is zeer rustig rondwandelen in dit mooie rustige plaatsje met zijn kleine houten huisjes.
Maar deze rust houdt op om 4.00 u ’s ochtends, wanneer de moslims van op hun moskee luide gezangen beginnen te verspreiden. Hieraan zijn we ondertussen wel gewend, na 3 maanden reizen in moslimlanden. Meestal is het echter stil tot 6.00 u zodat onze nachtrust niet wordt verstoord.
Maar we maakten hier nog niet alles mee … op zondag willen de christenen zich laten gelden. Om 4.00 u begint men van op de kerktoren zeer hippe kerkmuziek te spelen … de halleluja’s klinken luid boven de moslimgezangen uit, die we af en toe toch nog horen op een stil moment tussen 2 liederen in ...
 
We zijn verwonderd over de helderheid van het water in het grote meer. Overal is de bodem te zien. Hier vangt men 2 meter lange alen met grote V-vormige vallen. Ze worden in de locale restaurantjes bereid. Marc probeert deze schotel en vindt het wel lekker.
 
Op aanraden van onze hotelbazin gaan we de Air Terjun Salopa waterval bezoeken, 18 km verderop. Om daar te geraken hebben we vervoer nodig. Met een taxi valt dit nogal prijzig uit, daarom beslissen we een brommer te huren en zelf te rijden. We deden dit nog niet eerder, maar vinden het wel een geschikt moment om het uit te proberen, hier is het niet al te druk. De heenweg is voor chauffeur Marc een goeie oefening, hij rijdt langzaam en voorzichtig op de zeer gehavende, deels onverharde, wegen. Wanneer we terugkeren regent het, hij rijdt ondertussen als een ervaren chauffeur en omzeilt mooi alle putten aan een normale snelheid. Een leuke ervaring !
 
De waterval zelf blijkt zeer mooi en speciaal te zijn. In meerdere verdiepingen komt het glasheldere water over reusachtige rotsbollen gestroomd, die een gekarteld oppervlak hebben. Dat geeft een zeer speciaal effect, lijkt wel kristal. We wandelen tot boven aan de waterval.
 
 
Ernaartoe:
bus Rantepao – Tentena, 130.000 IDR pp, 13 u 15 min. onderweg, met Rappan Marannu, de bus haalt ons op aan het hotel
ojek bushalte Tentena – hotel Tentena, 10.000 IDR pp, ’s avonds laat (normale prijs: 5.000 IDR pp.)
 
Overnachtingen:
Pamona Indah Permai hotel, 137.500 IDR per nacht voor een 2-persoonskamer met sanitair (warm water), inclusief goed ontbijt, niet proper, geen bovenlaken, geen toiletpapier (wanneer we vragen hoe we het dan wel moeten doen, krijgen we als antwoord: ‘use hand and water’, slechts 1 kleine handdoek), slecht onderhouden gebouw, mooi uitzicht op het meer, men spreekt weinig Engels, Jalan Yosudarso 53, beoordeling: 1/5
Hotel Victori, 200.000 IDR per nacht voor een zeer ruime en propere 2-persoonskamer met sanitair (warm water), inclusief goed ontbijt, terras aan de kamer, vriendelijk en behulpzaam, de inkom van het hotel trekt niet aan, maar de kamers zijn achteraan gelegen in een tuintje, Jalan Diponegoro 18, 0458-21 392, wawanmohubu@yahoo.com, beoordeling: 4/5
 
Excursies:
Air Terjun Salopa waterval: inkom 5.000 IDR pp
ernaartoe en terug: we huren een brommer in ons hotel, 60.000 IDR inclusief brandstof, op 18 km van Tentena
 
Geldautomaten:

Lonely Planet meldt dat er geen ATM’s beschikbaar zijn in Tentena, er zijn er echter 2 vrij recent geplaatst 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Tentena»

Tentena (2)

30 September 2011 | Azië - deel 2 | Indonesië | Laatste Aanpassing 15 Oktober 2011

  • air Terjun Salopa waterval
  • danau Poso meer met v-vormige alen vallen

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking