Reisverhaal «Venetië»

Europa | Italië | 0 Reacties 14 Juli 2009 - Laatste Aanpassing 01 Mei 2011

Venetië is bekend omwille van zijn romantiek. De stad is gelegen op een eiland in het noorden van Italië en verdwijnt langzaamaan in zee. Vele kanaaltjes vervangen dan ook de straten en worden bevaren door gondeliers, die toeristen rondleiden. De stad wordt ook gekenmerkt door zijn muzikaal verleden, er worden dagelijks vele concerten opgevoerd. Sinds 1987 wordt Venetië erkend als werelderfgoed door Unesco. 

We bezoeken Venetië in 1 dag. Het is superwarm, wat het slenteren zeer vermoeiend maakt. Toch kunnen we mooi de stad doorkruisen en alle hoogtepunten gaan bekijken.
 
We komen zeer vroeg aan in Venetië, onze bedoeling is om de hitte en de drukte wat voor te zijn. Van de busterminal op het Piazzale Roma wandelen we door de ontwakende stad naar het toeristische gedeelte. We komen door donkere steegjes, onfris ruikend, vervuild en met graffiti beklad. Dit deel van de stad kan ons alvast niet bekoren. Motorbootjes komen winkels en restaurants bevoorraden via de kanaaltjes. De stad is immers niet toegankelijk voor verkeer door de smalle steegjes.
 
Aan de oever van het Canal Grande, net voor de ponte di Rialto staan we plots op een zeer kleurrijke vis- en groentenmarkt, een lust voor het oog.
 
De Rialto brug over het Canal Grande, is gekend om zijn romantische uitzichten, maar heeft op ons niet echt die uitwerking. Het is er veel te druk om rustig te kunnen rondkijken, de vele toeristen duwen en porren … om hun foto te kunnen maken en dan willen ze weeral verder.
 
Het Canal Grande is belangrijkste kanaal, dat een grote S-vormige boog het oude stadscentrum doorsnijdt. Hierop varen ontelbare gondels die toeristen de mooiste plaatsen van de stad tonen.
 
Het immense San Marco plein, omringd door prachtige gebouwen, met als hoogtepunt de Basilica San Marco, is zeer indrukwekkend. Dit plein dat ons bekend is van foto’s, herinneren we ons met massa’s duiven. De meeste ervan zijn nu vervangen door toeristen, weerom kunnen we niet volop van de schoonheid genieten. Een bezoek aan de basiliek laten we over, we hebben geen zin om uren in de lange rij te gaan aanschuiven om binnen te geraken.
 
We kuieren langs kanaaltjes, door smalle steegjes en langs de waterkant, bezoeken ook het schiereiland om van daaruit een mooi zicht te hebben op het centrale stadsgedeelte en de eilanden Murano en Lido.
 
Met de gondel gaan we niet mee, de prijs van 120 EUR voor 45 minuten varen is ons te hoog. Enkele collega’s doen nog een poging en komen ons een tegenbod doen, tot 80 EUR.
 
Venetië wordt misschien beter bezocht in het voor- of najaar, om de drukkende warmte te vermijden en misschien zijn er dan ook wat minder toeristen. Voor ons kwamen de hoogtepunten niet tot hun recht, door de massa’s mensen die eromheen groepeerden.
 
Logies :
Camping Della Serenissima **, 29 EUR per nacht voor 2 personen + tent + auto, Via Padana 334 a, Oriago (Venezia), tel. 0039 (0)41 92 18 50, www.campingserenissima.com, info@campingserenissima.it, wij kregen hierop 10 % korting via het toeristische informatiekantoor langs de autosnelweg, veel en redelijk proper sanitair, winkeltje, café, restaurant, wasmachine, invriezen van ijsblokken gratis, toeristische informatie, verkoop van bustickets naar Venetië, bushalte voor de ingang, vriendelijk, voldoende schaduw indien je tijdig aankomt, ’s avonds wordt het soms druk en rommelig door de niet afgebakende plaatsen
 
Verplaatsingen :
bus Oriago – Venetië, 2,20 EUR pp. retour

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Venetië»

Venetië (12)

14 Juli 2009 | Europa | Italië | Laatste Aanpassing 01 Mei 2011

  • zicht op het eiland Lido
  • Grafitti in Venetië ...
  • Canal Grande
  • op de vismarkt ... kleurrijk en vers
  • San Marco plein

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking