Reisverhaal «Hokkaido: steden Sapporo en Otaru»

Azië - deel 3 | Japan | 0 Reacties 21 Juni 2014 - Laatste Aanpassing 21 September 2014

Traject: Sapporo – Otaru – Yoishi          

Sapporo: enorm stadspark
We rijden verder en verder weg uit de berg- en vulkanenstreek. Met pijn in het hart, omdat we er niet konden blijven wachten op mooi weer. Romantische avonden bij de weerspiegeling van een schitterende sterrenhemel in heldere meertjes, beklimming van actieve vulkanen naar hun dampende kraters en kratermeertjes, uitzichten om U tegen te zeggen. Dit alles hebben we moeten missen door aanhoudende regen en nadien zware bewolking.

Bij aankomst in Saporro, voelt dit toch niet zo goed aan, we hebben heimwee naar de bergen. Nog steeds is het bewolkt, maar de zon komt er ’s namiddags toch al tussendoor piepen. ’t Zou nog niet voldoende zijn om de hoge toppen te zien. Het is een magere troost te beseffen dat deze nog steeds in de wolken zitten verstopt. We zouden er voor niets blijven wachten zijn, om uiteindelijk toch te moeten verder trekken. Ons miniatuur kampeerautootje moet tijdig in Tokyo afgeleverd worden.

Sapporo is de grootste stad op het Japanse eiland Hokkaido, de vierde grootste stad in Japan qua aantal inwoners (1,92 miljoen). De Olympische winterspelen uit 1972 vonden hier plaats. Jaarlijks bezoeken meer dan 2 miljoen toeristen, vanuit de ganse wereld, het sneeuwfestival. Verder is de stad bekend om zijn brouwerij(museum) en zijn koekjes met witte chocolade.

Toch voelt deze eerder aan als een groot dorp. Zoals overal op het eiland, heerst hier een zeer rustige sfeer. Verzorgde sobere huizen, staan verspreid aan brede straten, tussen kleine lage appartementsgebouwtjes.

We bezoeken er het Moerenuma park, een mooi landschapspark. Hier komen stadsbewoners hun zaterdag doorbrengen, men wandelt, fietst, picknickt, doet aan recreatiesporten, ... of praat gewoon wat met elkaar. Er wordt een podium gebouwd voor een optreden. Veel is hier niet echt te zien, een glazen piramide dient als informatiecentrum, enkele moderne kunstwerken staan tussen twee artificiële heuvels.

Otaru: kanaalbuurt
Otaru (131.700 inwoners) is een kleine havenstad, gelegen aan de grote Ishikari baai. In dit rustige plaatsje, maken we een wandeling langs het korte schilderachtige kanaaltje, dat evenwijdig loopt met de kust. Net achter de eerste rij gebouwen.
Mooi gerestaureerde grote pakhuizen sieren de oever. In de kleinere panden aan de overkant, zijn restaurantjes en winkeltjes ondergebracht. Toeristen bekijken de omgeving van op een bootje of laten zich rondrijden met de zo typische Japanse koetsen, getrokken door enthousiaste jonge mannen. Kleurrijke visserssloepen liggen hier voor anker.

GEREDEN TRAJECT:
Mikasa – Sapporo – Otaru – Yoichi, 124 km.
We gebruiken geen tolwegen. Rustig traject, deels via een kustweg. Enkel aan Sapporo is het ietwat drukker.

OVERNACHTINGEN:
SPACE APPLE YOICHI P&S
Coördinaten: 43.188977, 140.788947
PRIJS: Gratis.
SCORE: 3/5
COMMENTAAR:
Ruime parking met sanitair, warm water in de gehandicapten toiletten, vrij rustig.
Minpunten: Sanitair is niet echt proper, niet fris.

EXCURSIES:
SAPPORO: MOERENUMA PARK
Groot landschapspark, met picknickzaaltje, een glazen piramide informatiegebouw, enkele moderne kunstwerken, een fontein, twee artificiële heuvels. Overal op de uitgestrekte pleinen, zit men te picknicken, socialisen, jeugd doet aan recreatiesport, … Echt een ideaal stadspark.
SCORE: 3/5
INKOM: Gratis.
Huur fietsen mogelijk.
PARKING:
Gratis.
Coördinaten: 43.117785, 14.430549
ERNAARTOE EN TERUG:
Aan de rand van de stad Sapporo.

OTARU: KANAAL BUURT
Kort kanaaltje dat evenwijdig loopt met de zee, na de eerste rij gebouwen. Oude pakhuizen zijn prachtig gerenoveerd. Schilderachtige buurt, rustig om wandelen, toeristisch.
SCORE: 4/5
INKOM: N.v.t.
PARKING:
Gratis. We parkeren aan het einde van het kanaaltje, op de grote parking van een Lawson convenience store.
Coördinaten: 43.207874, 141.000149
ERNAARTOE EN TERUG:
Langs de kust in Otaru.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Yoichi»

Hokkaido: steden Sapporo en Otaru (25)

21 Juni 2014 | Azië - deel 3 | Japan | Laatste Aanpassing 19 September 2014

  • Otaru, kanaalbuurt
  • Otaru, kanaalbuurt
  • Otaru, kanaalbuurt
  • Onderweg van Otaru naar Yoichi
  • Otaru, kanaalbuurt

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking