Reisverhaal «Hokkaido: vulkanisch gebied, Noborbetsu – Tarumae»

Azië - deel 3 | Japan | 0 Reacties 10 Juni 2014 - Laatste Aanpassing 16 September 2014

Traject: Noboribetsu – Mt Tarumae          

Noboribetsu
Opnieuw komen we aan bij een onsendorp, Japan is er dik mee bezaaid. Ook hier is een enorme vulkanische activiteit te bewonderen, ditmaal in de vorm van warmwaterbronnen. Jigoku-Dani, ook Hell Valley genoemd, is een enorm terrein van bronnetjes vol mineralen, die de omgeving in vele tinten kleuren van wit tot oker, groen en grijs. Er middenin stroomt een dampend lichtblauw riviertje. We laten geen uitzichtpunt over, krijgen er niet genoeg van.

Hogerop in deze omgeving, borrelt het Oyunuma meer, omringd door kleurrijke rotsen in een bosrijke omgeving. Hier probeert men best niet te baden. Maar via een bospad volgen we het stroompje dat uit dit meer vertrekt. Het wordt onderweg gemengd met fris bronwater uit kleine zijriviertjes. Wat lager lokt een heerlijk natuurlijk voetbad, met aangename temperaturen. Al had het voor ons wat heter gemogen … we beginnen te wennen aan al die hete baden.

Mt. Tarumae
Als één van de meest actieve vulkanen van Japan, moet de beklimming ervan echt wel de moeite waard zijn. De laatste uitbarsting was van 1982, waardoor de begroeiing nog vrij pril is. In de hoofdkrater (1.041 m. h.) bevinden zich 3 kratermeren en een lavakegel van 130 m. h. met een doorsnee van 450 meter.

Het regent pijpenstelen wanneer we over de onverharde weg naar de voet van de vulkaan rijden. Om ons heen bewonderen we de ganse tijd prachtige dichtbegroeide, frisgroene bossen. De parking (650 m. h.) ligt er, op één auto na, verlaten bij. Toch nemen we onze moed bij elkaar, trekken onze regenjassen aan en nemen de paraplu’s mee als extra bescherming.

Opnieuw hangt er een waarschuwingsbord voor beren aan het begin van het wandelpad. Dit houdt ons echt niet tegen, we proberen wat meer te babbelen om onze aanwezigheid duidelijk te maken.

Het zeer smalle pad gaat eerst door een dichte ‘natte’ begroeiing, waardoor al van bij de start onze broekspijpen doornat zijn. Wat verder wordt het pad breder, de bomen kleiner. Tot we nog enkel tussen wat struikgewas lopen, wat verder bodembedekkers. De frisgroene kleur oogt mooi op de donkergrijze lava ondergrond, vele lichtgele en witte bloempjes maken het tot een prachtig geheel.

We hoopten dat de regen zou minderen, maar dit is niet het geval. Hoe hoger we komen, hoe sterker de wind. Niet ver onder de kraterrand moeten we opgeven. Het wordt te moeilijk om tegen de wind in te wandelen, de regen waait onder de paraplu’s in onze gezichten. En het uitzicht … is er niet, we worden omringd door een dichte mist.

Wanneer we op de parking aankomen, zijn we doornat. Vlug trekken we droge kledij aan. Onderweg, in een kleine stad, zoeken we een handige muntenwasserette om alles te drogen.

Omdat het toch geen zin heeft om nog iets te bezoeken in deze regen, zoeken we een garage en laten de olie van onze wagentje verversen. Moet ook gedaan worden en wat kan men beter doen in zulk hondenweer.

Vandaag komen we onze eerste vos tegen. Het mooie lichtbruine dier is doornat en wandelt over een parkeerplaats, op zoek naar beschutting.

GEREDEN TRAJECT:
Toya lake – Noboribetsu, 73 km.
We gebruiken geen tolwegen. Rustige bergweg. Mooi traject.

Noboribetsu – Mt. Tarumae – Chitose – Hidaka, 198 km.
We gebruiken geen tolwegen. Rustig traject door zeer groene omgeving, met prachtige dichtbegroeide bossen.

OVERNACHTINGEN:
NOBORIBETSU
Coördinaten: 42.466544, 141.167851
PRIJS: Gratis.
SCORE: 3/5
COMMENTAAR:
Kleine rustige parking, aan een park. Basis sanitair.
Minpunten: Sanitair slecht verlicht, niet zo fris.

HIDAKA
Coördinaten: 42.877131, 142.441347
PRIJS: Gratis.
SCORE: 3/5
COMMENTAAR:
Kleine parking aan een commerciële zone. Proper sanitair.
Minpunten: /

EXCURSIES:
NOBORIBETSU ONSEN – JIGOKU-DANI (HELL VALLEY)
Overblijfselen van kraterexplosie van de Kuttara vulkaan. Prachtig gebied. Enkele wandelpaadjes met uitzichtpunten op het kleurrijke dampende gebied.
SCORE: 5/5
INKOM: Gratis.
PARKING:
Voor het gebied is een betalende parking. Iets verder, om de bocht in de weg, is een kleine parking naast de weg, waar slechts enkele wagens passen.
Coördinaten: 42.496984, 141.145417
ERNAARTOE EN TERUG:
In Noboribetsu onsen dorp.

NOBORIBETSU ONSEN – OYUNUMA HOT SPRING LAKE
Mooi meertje met kokend water van een warmwaterbron.
SCORE: 5/5
INKOM: Gratis.
PARKING:
Betalende parking, 410 JPY.
We komen er aan na 17 u, dan is er niemand meer om het parkeergeld te innen. Dus gratis.
Coördinaten: 42.502430, 141.147788
ERNAARTOE EN TERUG:
De weg voorbij Jigoku-Dani volgen, ofwel te voet van het Jigokku-Dani gebied waar borden met plannetjes en aanduidingen aan de paden staan.

NOBORIBETSU ONSEN – OYUNUMA BROOK NATURAL FOOTBATH
Bospad langs het dampende riviertje, dat uit het Oyunuma meer vertrekt. Niet ver van de weg is er een mogelijkheid om in de rivier een voetbad te nemen, gratis. Het water is helemaal niet heet.
SCORE: 4/5
INKOM: Gratis.
PARKING:
Gratis, om de bocht in de weg, plaats voor 2 auto’s.
Coördinaten: 42.502034, 141.141587
ERNAARTOE EN TERUG:
Net buiten het dorp Noboribetsu onsen, bospad naar het Oyunuma meer, dat vertrekt aan de weg Noboribetsu Onsen – Dori in een bocht, staat aangeduid.

MT. TARUMAE
Eén van de meest actieve vulkanen in Japan. Mooie wandeling te maken, van de parking op 650 meter hoogte tot de kraterrand op 1.103 meter hoogte. Steil pad met vele hoge traptreden. Door mooie natuur.
SCORE: 4/5 (we hebben niet veel zicht gehad door de mist en de regen)
INKOM: Gratis.
PARKING:
Gratis parking met toiletten, aan het einde van een onverharde weg.
Coördinaten: 42.699371, 141.389926
ERNAARTOE EN TERUG:

Zijweg van weg n° 141 die de kust met het Shikotsu meer verbindt.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Noboribetsu»

Hokkaido: vulkanisch gebied, Noborbetsu – Tarumae (10)

10 Juni 2014 | Azië - deel 3 | Japan | Laatste Aanpassing 15 September 2014

  • Noboribetsu Onsen, omgeving Jigoku-Dani of Hell Va
  • Mt. Tarumae actieve vulkaan, begroeiing op de lava
  • Noboribetsu Onsen, Jigoku-Dani of Hell Valley
  • Oyunuma Brook natural footbath, kokende rivier gem
  • Noboribetsu Onsen, Oyunuma hot spring, meer op koo

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking