Reisverhaal «Nagano - Kusatsu»

Azië - deel 3 | Japan | 0 Reacties 21 Mei 2014 - Laatste Aanpassing 16 September 2014

Traject: Nagano – Nakano – Mt. Shirane – Kusatsu          


De Zenko-ji tempel is een mooie grote houten zen boeddhisme tempel, omringd door een park. Wanneer we de tempel bezoeken, komt juist een huwelijkspaartje toe, samen met wat familie. Ze zijn uitgedost in traditionele kledij en nemen hier wat foto’s. Jammer van de regen, we zouden nog een wandeling maken in het park, maar het is ons te nat.

Het Jigokudani monkey park, met zijn Japanse sneeuwapen, is niet meer dan een plek in het bos waar apen rond en in de onsen spelen. Ze hebben hun naam omdat ze vooral in de winter, wanneer hier veel sneeuw ligt, zich massaal komen opwarmen in het dampende water van de onsen.

We houden niet zo van de ordinaire makaak apen, die vaak zeer agressief uit de hoek kunnen komen. Toch neemt onze nieuwsgierigheid de overhand en bezoeken we dit park.

Een wandeling over een mooi bospad brengt ons naar de rand van de rivier, waar een geiser zijn water bijna 10 meter hoog de lucht in spuit. Eenmaal dit gezien, klimmen we het pad op naar het doel van ons bezoek, de badende apen. We beklagen het ons niet. Deze apen hebben meer aandacht voor hun spel en het baden in de onsen, dan voor ons nieuwsgierige toeristen. Eten krijgen ze genoeg, daarvoor hoeven ze onze spullen niet af te pakken.

Vooral de moeders met baby zijn schattig om zien. Ze baden samen, de kleintjes doen hun eerste pogingen om te zwemmen in het dampende water. Anderen spelen, of maken krijsend ruzie om het beste plaatsje. Met kletsnatte pels komen de apen het bad uit, zien eruit als verzopen kiekens.

Tussen de sneeuwmuren door naar het onsenparadijs
Een rustige bergweg brengt ons door skigebieden over een pas van 2.172 meter hoogte. Hier en daar rijden we tussen metershoge sneeuwmuren, wat ons doet verlangen naar de skipret die we deze winter hebben gemist. Sneeuw ligt er nog overal, al is skiën al lang niet meer mogelijk. Toch zien we op een nog zichtbare skipiste een skiër op de latten, moedig de sneeuwhelling opstappen. Eigenlijk vinden we dit een beetje lachwekkend.

Wanneer we even stoppen voor een foto, voelen we pas hoe koud het hier wel is. De thermometer staat op 1°C. Het regent, we rijden de ganse tijd in de mist en hebben dus weinig uitzicht op de bergen. Al zien we tijdens het afdalen voldoende, we missen hier prachtige beelden op het gebergte en de vallei. Jammer, men voorspelde vrij zonnige dag.

Kusatsu is een dorp dat bekend staat om de beste onsen van Japan. Het hete water van de bronnen hier is rijk aan zwavel, we ruiken dit overal de straten, de dampen komen uit de riolering. Baden hier zou een antibacterieel effect hebben op de huid, goed voor de lichaamshygiëne. Er wordt gezegd dat dit bronwater goed is voor het herstel van alle ziektes, behalve liefdesverdriet.

Centraal in het plaatsje bevindt zich het hot water field, Yubatake. Dit grote plein bestaat uit warmwaterbronnen, waarvan het water wordt opgevangen in een rooster van houten bakken. Na toevoeging van koelwater, komt het in een circuit terecht dat voor de verspreiding zorgt naar de vele onsen. Deze plaats kunnen we niet verlaten, zonder eerst zo’n weldoend bad te nemen. Misschien wel 2 keer …

GEREDEN TRAJECT:
Nagano – Nakano, 72 km.
We gebruiken geen tolwegen. Deels druk traject met veel stoplichten, vooral in de bebouwde kom en eromheen.

Nakano – Mt. Shirone – Kusatsu, 54 km.
Bergweg door een skigebied, over de Yamada pass met zijn 2.172 meter hoogte. Bij het klimmen, passeren we een uitzichtpunt op een grote waterval. Eenmaal boven, rijden we tussen muren sneeuw tot +/- 2,5 meter hoogte. Voor zover we kunnen zien is dit een prachtige omgeving, maar de regen en mist belemmeren het meeste zicht.

OVERNACHTINGEN:
NAKANO P&S
Coördinaten: 36.741511, 138.404446
De GPS deed ons een afrit nemen, waardoor we achter de parking op een lager gelegen baantje terecht kwamen, onmogelijk om de parking op te rijden via die weg. Opnieuw op de grote weg n° 292, zagen we wat verder een rechtstreekse toegang tot de parking.
PRIJS: Gratis
SCORE: 3/5
COMMENTAAR:
Redelijk rustige Park en Sleep, met kleine sanitaire blok. Proper.
Minpunten: Geur in sanitaire blok.

KUSATSU P&S
Coördinaten: 36.614525, 138.590050
PRIJS: Gratis.
SCORE: 4/5
COMMENTAAR:
Parking met sanitair (proper), informatie over de regio, winkeltje, Duits Japans romantisch museum.
Minpunten: Dichtbij de weg n° 292.

EXCURSIES:
ZENKO-JI TEMPEL
Mooie grote tempel in een park, met rondom wat tempelwinkeltjes.
SCORE: 4/5
INKOM: Gratis.
Men kan vooraan in de tempel, maar wie verder wil, moet een inkom betalen.
PARKING:
De parkings rond de tempel vragen allen 500 JPY voor de eerste 2 uren.
We kopen iets in een Lawson winkel, zo’n 1,4 km verwijderd van de tempel en vragen of de wagen op hun parking mag blijven staan tijdens ons bezoek aan de tempel. Het is geen probleem.
Coördinaten: 36.668369, 138.192959
ERNAARTOE EN TERUG:
In het centrum van Nagano.

JAPANESE SNOW MONKEYS – JIGOKUDANI MONKEY PARK
Al houden we niet zo van de ordinaire makaak apen met hun vaak agressieve streken, toch gaan we hier een kijkje nemen. Het is echt leuk om zien, hoe deze brave kolonie apen in het bos, rond en vooral in de onsen spelen.
SCORE: 5/5
INKOM: 500 JPY pp.
Van de parking is het nog een 20-tal minuten wandelen over een mooi bospad, tot men aan een geiser komt naast de rivier. Vandaar gaat een pad omhoog (of trap) naar de ingang van het apendomein.
PARKING:
Gratis parking.
Coördinaten: 36.730248, 138.444581
We parkeren op de parking voor deze waar de borden van het restaurantje staan, ‘enkel voor klanten’.
ERNAARTOE EN TERUG:
Niet ver van onze overnachtingplaats te Nakano.

YAMADA BERGPAS – MT. SHIRANE
Rustige bergweg, door een skigebied, over een pas van 2.172 meter hoogte.
SCORE: 5/5
INKOM: N.v.t.
ERNAARTOE EN TERUG:
Onderweg tussen het Nakano monkey park en Kusatsu.

YUBATAKE ‘HOT WATER FIELD’ IN KUSATSU
Dorpsplein, een vlakte van warmwaterbronnen. Het water wordt opgevangen in bakken en verspreid naar de vele onsen in het dorp. In Kusatsu zijn vele luxe onsen, maar ook 18 gratis baden (vb. Kusatsu Zizounoyu, kleine badplaats).
SCORE: 5/5
INKOM: N.v.t.
PARKING:
Achter onsen Ootakinoyo (mooi houten gebouw, met binnen en buitenbaden, 800 JPY pp.), hun parking. We laten de wagen er achter tijdens het bezoeken van het dorp.
Coördinaten: 36.623190, 138.602628
ERNAARTOE EN TERUG:
In het dorp Kusatsu.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Nakano»

Nagano - Kusatsu (22)

21 Mei 2014 | Azië - deel 3 | Japan | Laatste Aanpassing 07 Augustus 2014

  • Nagano - Zenko-ji tempel, huwelijksfoto's
  • Nakano - Jigokodani Japanese snow monkey park , ge
  • Nakano - Jigokodani Japanese snow monkey park
  • Yamada pass, Mt Shirane
  • Nakano - Jigokodani Japanese snow monkey park , ki

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking