Reisverhaal «Op weg naar het noorden: Bandai-san»

Azië - deel 3 | Japan | 0 Reacties 26 Mei 2014 - Laatste Aanpassing 16 September 2014

Traject: Gold line route (road n° 64) – Goshiki-Numa – Bandai-san          

Gold line route
We volgen deze prachtige bergweg omheen de Bandai-san, een 1.816 meter hoge slapende vulkaankrater die met zijn mooie kegelvorm hoog boven het groene landschap uittorent. De haarspeldbochten zijn we reeds gewoon, maar de bergwegen met hun schitterende uitzichten nog lang niet !

Op 5 juli 1888 vond de laatste grote uitbarsting van de Bandai vulkaan plaats. De landverschuivingen deden toen aan de voet van de vulkaan twee grote meren ontstaan, Hibara-ko en Onogawa-ko.
Het minder leuke nieuws was dat alle omringende dorpen werden vernield, 461 mensen kwamen hierbij om het leven, 70 hielden er brandwonden aan over.

Op dat moment werd ook het Gushiki-Numa gevormd, 5 kleurrijke meren met kristalhelder bronwater. Een bospad werd aangelegd langs de meertjes.

Na aankomst vragen we aan de mensen van het toeristische informatiekantoor of we op de parking mogen overnachten. Dit blijkt geen probleem te zijn. Wel vraagt men om binnen te eten, er zitten zwarte beren in de buurt. Het is veilig om hier te wandelen, de dieren zijn geen vleeseters. Toch raadt men aan een belletje mee te nemen, dat schrikt hen af.

Tijdens onze wandeling langs de meertjes in het prachtige bos, regent het zachtjes. Toch zijn de kleuren van het water adembenemend mooi … dit ongelooflijk felle blauw lijkt echt niet natuurlijk.
Belletjes hebben we niet. We hopen maar dat deze beren op dezelfde manier reageren als de grizly’s in Alaska. Tijdens onze huwelijksreis in 1995 kregen we in het Denali NP richtlijnen wat te doen mochten we een beer ontmoeten tijdens onze trektocht. Dus wandelen we al babbelend door het bos, beren zien we niet !

Aan de beklimming van de Bandai-san beginnen we onder een bewolkte hemel. Volgens de weersvoorspellingen zou het opklaren rond de middag. Komt goed uit, zo hoeven we niet in al te warm weer die inspannende klim te maken.

Het pad ligt er nogal modderig bij, het regende sinds gisteren namiddag tot deze ochtend. Al vlug komen we aan een oude onsen, er blijft niet meer over dan een ploeterbadje in open lucht. Niet onderhouden, het trekt ons helemaal niet aan. Zelfs niet om er onze vermoeide voeten in te baden bij terugkeer. De gebouwen staan er vervallen bij, wat overblijft heeft nog wat kleur behouden, zodat ze fotogeniek in deze mooie omgeving uitkomen.

Een beetje hogerop moeten we af en toe een sneeuwvlek oversteken. Het pad wordt nu zeer rotsig. Al bij al valt het goed mee, we kunnen zonder problemen de top bereiken. En de belofte wordt waargemaakt, al vlug klaart het op en zitten we onder een blauwe lucht in het zonnetje te genieten van het prachtige uitzicht.

GEREDEN TRAJECT:
Tajimi – Aizuwakamatsu – Gold line route – Goshiki-Numa, 103 km.
We gebruiken geen tolwegen. Het eerste deel van onze rit leidt langs dorpen en velden. De prachtige bergweg ‘Gold line’(weg n° 64) brengt ons langs de Mt. Bandai vulkaan, naar de meren aan zijn voet.

Goshiki-Numa – Happoudai parking – Goshiki-Numa, 21 km.
We rijden opnieuw de Gold line route op, tot aan de parking waar het wandelpad naar de top van de Mt. Bandai vertrekt.

OVERNACHTINGEN:
GUSHIKI-NUMA
Coördinaten: 37.655994, 140.091605
PRIJS: Gratis
SCORE: 4/5
COMMENTAAR:
Grote parking met proper sanitair. In het toerismekantoortje antwoordt men positief op onze vraag of we hier mogen overnachten. Wel moeten we binnen eten, er zitten beren in de buurt. Tijdens de wandeling raadt men aan om belletjes mee te nemen, het geluid schrikt de dieren af.
Minpunten: Geen verlichting.

EXCURSIES:
GOLD LINE ROUTE (WEG 64)
Prachtige bergweg met vele haarspeldbochten, door een mooie groene natuur. Voortdurend ziet men de Mt. Bandai die hoog boven het landschap uittorent.
SCORE: 5/5
INKOM: Gratis.
ERNAARTOE EN TERUG:
Weg tussen Aizuwakamatsu en Goshiki-Numa.

GOSHIKI-NUMA
5 kleine meertjes in een bos, allen met prachtige felblauwe kleuren. Een wandelpad van 3,7 km loopt door het bos langs de meertjes.
SCORE: 5/5
INKOM: Gratis.
PARKING:
Gratis, met propere toiletten en informatiekantoor.
Coördinaten: 37.655994, 140.091605
ERNAARTOE EN TERUG:
Aan het einde van de Gold line route, nabij het Hibara-ko meer.

BEKLIMMING MT. BANDAI
Slapende vulkaan met 3 toppen, in een prachtige omgeving. Deze torent hoog uit boven het prachtige landschap. De wandeling is mooi, al wordt het laatste stuk voor de top ons wel wat eentonig, door voortdurende tussen dezelfde hoge struiken te moeten stappen.
Het pad is niet al te moeilijk, al zijn er vele rotsen die het stappen vertragen. Stevige wandelschoenen zijn nuttig. Hier en daar ligt nog wat sneeuw, hard genoeg om er niet in te zakken. Door de regen ligt het pad er wat modderig bij.
We wandelen 2 u 55 min. naar de top, inclusief vele fotostops. De afdaling neemt 1 u 30 min. in beslag.
SCORE: 5/5
INKOM: Gratis.
PARKING:
Happoudai parking, met toiletten, gratis.
Coördinaten: 37.614569, 140.048085
ERNAARTOE EN TERUG:
Gelegen langs de Gold line route.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Goshiri-Numa»

Op weg naar het noorden: Bandai-san (25)

26 Mei 2014 | Azië - deel 3 | Japan | Laatste Aanpassing 15 September 2014

  • Mt Bandai, wandeling naar de top
  • Goshiki-Numa lakes
  • Mt Bandai, wandeling naar de top, vervallen onsen
  • Mt Bandai, wandeling naar de top
  • Goshiki-Numa lakes

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking