Reisverhaal «Luang Prabang»

Azië - deel 2 | Laos | 0 Reacties 01 December 2011 - Laatste Aanpassing 12 Januari 2012

Luang Prabang is een parel van een koloniaal stadje langs de Mekong rivier, gelegen in het noordelijk deel van Laos. We bezochten deze aangename locatie met zijn vele Franse invloeden reeds grondig tijdens ons vorig bezoek aan Laos en brachten hier de eindejaarsdagen 2009 door. Zie ook het verhaal van toen: http://www.tangatanga.com/herlindemarc/laos/reisverhalen/luang-prabang/.
 
Na 3 dagen van lange vermoeiende busritten, komen we aan in Luang Prabang. We voelen ons hier onmiddellijk thuis, veel is hier niet veranderd. Enkel de zeer kleurrijke avondmarkt in de hoofdstraat is serieus uitgebreid.
 
We kiezen een leuk hotelletje met terrasje dat uitkijkt op de Mekong rivier en besteden onze tijd hier aan het bijwerken van onze ‘administratieve’ achterstand. De informatie op onze reisblog loopt ondertussen meer dan 1 maand achter, het beantwoorden van e-mails ongeveer evenveel en er zijn nog massa’s foto’s die moeten benoemd en geklasseerd worden, ...
 
En ’s avonds eten we in hetzelfde restaurantje als met oudejaarsavond 2009, toevallig wordt ons hetzelfde tafeltje toegewezen.
 

Ernaartoe:
tuk tuk Muang Khua centrum - busterminal: 5.000 LAK pp, 10 min. onderweg, 3 km
bus Muang Khua – Udomxai: 50.000 LAK pp, 3 ½ uren onderweg
bus Udomxai – Luang Prabang: 55.000 LAK, 5 ¼ uren onderweg
tuk tuk Luang Prabang busterminal – centrum: 25.000 LAK te delen met 4 personen, 15 min. onderweg
 
Overnachtingen:
Hotel Thida guesthouse: 25 USD per nacht voor een ruime 2 persoonskamer met sanitair (warm water), TV, airco, ventilator, koffie en bananen gratis ter beschikking, gratis WIFI, gratis internet aan de receptie, balkom met zicht op de Mekong, aangename balkonnetjes en zithoeken in het gebouw, uiterst vriendelijk en behulpzaam, mogelijkheid tot reserveren van bustickets aan correcte prijzen, fietsen en scooter verhuur, tel. 020 410 33 57, street Ban Wat Nong, laostyle11@hotmail.com,  www.thidaguesthouse.com, beoordeling 5/5.


 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Luang Prabang»

Luang Prabang (2)

01 December 2011 | Azië - deel 2 | Laos | Laatste Aanpassing 12 Januari 2012

  • rijstpot klaar voor offeren tijdens de monnikenbed
  • avondmarkt

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking