Reisverhaal «Muang Khua»

Azië - deel 2 | Laos | 0 Reacties 30 November 2011 - Laatste Aanpassing 12 Januari 2012

Muang Khua (20.000 inwoners) is het eerste belangrijke plaatsje in Laos, zo’n 55 km verwijderd van de grensovergang met Vietnam in Tai Xang. Het is een kleine handelsdorpje, gelegen aan de Nam Ou rivier, bij de samenvloeiing met de Nam Pak rivier. De snelle groei van dit plaatsje is het gevolg van de migratie van Chinezen en Vietnamezen die hier handel komen voeren.
 
Na een rit van 9 ½ uren per bus vanuit Vietnam, stoppen we aan de oever van de Nam Ou rivier. Het dorpje is gelegen aan de overkant, die we kunnen bereiken met een klein houten passagiersbootje of met de ferry (op voorwaarde dat er ook auto’s oversteken).
Het was een slopende busrit, in de bus waren 24 plaatsen + chauffeursstoel, we werden er met z’n 51 ingeperst ... onder de voeten en in de middengang werden overal goederen meegevoerd, mensen zaten overal, zelfs op de rugleuning van de zetels. Niemand had een comfortabele plaats op deze overvolle bus. Het ganse traject reden we over een niet geasfalteerde weg … het vlotte niet.
We waren allemaal blij even de benen te kunnen strekken aan de grens om onze paspoorten te laten stempelen.
 
We hebben aan de grens al gemerkt dat er bloed van de bus afliep … vers vlees dat wordt meegevoerd op het dak ‘in de zon’, waar ook alle bagage op ligt … maar dan wel onderaan.
En inderdaad, onze rugzakken hebben de volle lading gekregen, gezien we vroeg bij de bus waren voor vertrek, ligt onze bagage dan ook helemaal onderaan. De rugzakken zijn verpakt in een hoes, maar na een ganse dag laat die wel wat vocht door … dus mogen we genieten van de afschuwelijke doordringende geur van bloed … Gelukkig zijn onze spullen binnenin nogmaals in een plastiek zak verpakt.
 
Eenmaal aan de overkant gaan we op zoek naar logies. Ondanks dat er meerdere hotelletjes zijn, is men niet voorzien op het grote aantal toeristen die hier vandaag aankwamen. Behalve alle buspassagiers, kwamen er nog een groep fietsers uit Vietnam en daarbij nog de mensen die de andere richting uitreizen. Gevolg: er zijn maar enkele kamers meer beschikbaar, duidelijk niet de betere ... Maar we zijn blij een bed te vinden. Het vochtige kamertje zit vol vliegjes, Marc hangt vlug onze muskietennet op zodat we rustig kunnen slapen ... tot we ’s nachts allebei wakker worden van een zeer doordringende beergeur … en hierdoor niet meer kunnen slapen.
 

Ernaartoe:
bus Dien Bien Phu (Vietnam) – Muang Khua (Laos): 100.000 VND pp, 9 ½ uren onderweg voor het gehele traject
ferry Muang Khua – overkant van de rivier: 2000 LAK pp, 2 minuten onderweg
 
Overnachting:
Ketsana guesthouse: 50.000 LAK voor een 2 persoonskamer met sanitair (koud water), ventilator, vochtige kamer, open badkamer met veel vliegen en muggen, enorme beergeur, komt 's nachts opzetten via de badkamer, gezamenlijke douche met lauw water ter beschikking, tel. 088 210 821, gelegen aan de hangbrug over de Nam Pak rivier, af te raden, beoordeling: 0/5.
 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Muang Khua»

Muang Khua (2)

30 November 2011 | Azië - deel 2 | Laos | Laatste Aanpassing 12 Januari 2012

  • de bus van Vietnam naar Laos
  • als sardientjes in een blikje ... in de bus van Vi

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking