Reisverhaal «Marijampole - Kaunas»

Baltische Staten | Litouwen | 0 Reacties 20 Augustus 2010 - Laatste Aanpassing 28 April 2011

Voor we het land verlaten bezoeken we nog Kaunas, de 2de grootste stad van Litouwen. Van de prachtige St. Mykolas Archangelas kerk aan het ene uiteinde, wandelen we door de autovrije winkelstraat naar de oude stad aan het andere uiteinde. Daar wandelen we van het oude raadhuis naar het raadhuisplein, door de smalle kasseistraatjes met mooie oude huisjes. De grootste kerk van de Baltische staten vinden we bovenop een heuvel aan de rand van het centrum. Het is een moderne strakke witte kerk, de raampartijen vormen verticale lijnen op de zijgevels en toren. Ook binnenin is alles sober en strak gehouden. De enige versiering is een reusachtige foto van de kruisenheuvel (zie Kurtuvénai – Siauliai 15/08) aan de wand achter het altaar. Voor ons, die van moderne stijl houden, één van de mooiste – zo niet de mooiste – kerken die we reeds zagen.

Omdat er nog tijd overblijft, rijden we nog een stukje verder richting Poolse grens. We zullen overnachten in het laatste stadje van betekenis voor we de grens bereiken, Marijampole.
 
Overnachting:
Guesthouse Keta ***, 150 LTL per nacht voor een 2-persoonskamer met ontbijt, gratis WIFI, TV, sanitair op de kamer, nogal warme en besloten kamer onder het schuine dak, vriendelijke ontvangst, spreken wat Engels, uitgebreid ontbijt met warme schotel naar keuze (verschillende combinaties met eieren of pannenkoeken), restaurant, Gedimino g. 14a, Marijampole, tel. +370 614 52 264, www.keta.ten.lt, keta@interplus.lt 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Marijampole - Kaunas»

Marijampole - Kaunas (3)

05 September 2010 | Baltische Staten | Litouwen | Laatste Aanpassing 28 April 2011

  • Kaunas, de moderne Christi gedenkkerk
  • Kaunas, interieur moderne Christi gedenkkerk
  • Kaunas, Sv. Mykolas Archangelas kerk

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking