Reisverhaal «Georgetown»

Azië - deel 2 | Maleisië | 0 Reacties 04 Juni 2011 - Laatste Aanpassing 10 Juni 2011

De koloniale stad Georgetown is gelegen op het eiland Penang en telt 300.000 inwoners. Sinds 2008 kreeg de stad een UNESCO herkenning. Sinds de Britse heerschappij in de 18de eeuw is er veel veranderd, de stad groeide uit tot een bloeiend handelscentrum en toeristische trekpleister door zijn zeer veelzijdige levendige geschiedenis. Gedurende de laatste 200 jaren en de opkomst van de handel, kwamen zich hier tussen de locale Maleisiërs vele mensen vestigen van zeer verschillende etnische achtergrond: Chinezen, Indiërs, Arabieren, Indonesiërs, Siamezen, Birmesen, Europeanen, … Allen leven zeer harmonieus met elkaar samen, een waar voorbeeld !

Deze mix inwoners, bracht de groei van een veelzijdige cultuur mee. Ze bouwden hun huizen, elk in een zeer eigen stijl, tussen de grote Engelse koloniale parels in, daarbij kwamen ook de Indische en Chinese tempels, Moslim moskees, ... naast de reeds bestaande Anglicaanse kerken.
Tijdens onze stadswandeling gaan we via de koloniale wijk, langsheen het oude fort, door het kleurrijke Little India, naar de Chinese wijk, … overal steken de hypermoderne glazen torengebouwen bovenuit. Een ware ‘chaos’ van culturen … een mix van oud en nieuw !
Wat een contrasten !
De pastelkleurige, goed onderhouden, grote koloniale gebouwen bevinden zich, samen met het fort, verspreid aan groene pleinen langs de zee.
In de smalle straten van de binnenstad komen we een aantal grote oude Chinese Mansions tegen, weggestopt tussen de gewone woonhuizen. We bezoeken Pinang Peranakan Mansion, de vroegere woonst van een familie Peranakan Chinezen. De Peranakan pasten zich al vlug aan bij de locale Maleisische manieren en gingen zelfs gedeeltelijk de Britse koloniale levensstijl overnemen. De inrichting van het woonhuis is nog volledig in de oorspronkelijke Chinese stijl behouden.
Daarna worden we ondergedompeld in de smalle straten van het levendige, geurige en kleurrijke Little India. Wat hier allemaal niet wordt verhandeld, gouden juwelen, stoffen in de meest uiteenlopende kleuren, de meest geurige kruiden en specerijen, …
 
Ernaartoe:
trein Hat Yai (Thailand) – Butterworth (Maleisië), 332 THB pp., 7 uren onderweg
overzet Butterworth – Georgetown, 1,20 MYR pp. (retour is gratis)
locale MPPP bus kade – hotelbuurt, gratis
Overnachtingen:
Hotel Malaysia, 170 MYR per nacht voor een ruime 2 persoonskamer, incl. ontbijt, met sanitair (warm water), airco (niet te regelen, noch uit te zetten), TV, minibar, gratis kluis aan de receptie, WIFI te betalen, restaurant, 7 Penang Rd., tel. +604 263 3311, www.hotelmalaysia.com.my, info@hotelmalaysia.com.my Beoordeling: 3/5
Excursies:
Pinang Peranakan Mansion: inkom 10 MYR pp.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Georgetown»

Georgetown (8)

04 Juni 2011 | Azië - deel 2 | Maleisië | Laatste Aanpassing 30 Augustus 2011

  • straatbeeld
  • Cheong Fatt Tze mansion of Blue mansion
  • vanop de overzet bij aankomst
  • straatbeeld
  • Pinang Peranakan mansion

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking