Reisverhaal «Grensovergang Brunei - Maleisië»

Azië - deel 2 | Maleisië | 0 Reacties 30 Juli 2011 - Laatste Aanpassing 05 Augustus 2011

We nemen een langeafstandsbus naar Miri, in de provincie Sarawak, om onze laatste etappe in Maleisië aan te vangen. Deze vertrekt in het centrum van Bandar Seri Begawan, stopt onderweg slechts 2 x, maar dan wel telkens voor een ½ uur.

Aan de grensovergang gaat alles ongelooflijk vlot … dit hebben we nog nooit eerder meegemaakt ... We komen aan een zeer rustige grenspost, waar weinig verkeer is. Daar is een afzonderlijke rij voorzien voor autobussen, buspassagiers mogen hun paspoort aanbieden in een apart gebouwtje. Dit is zowel het geval bij de immigratiedienst van Bunei als bij deze van Maleisië.
Hier rijden amper auto’s de grens over, wij zijn de enige bus die er op dat moment passeert.
Deze zit bovendien helemaal niet vol, we zijn met 10 passagiers en gaan samen onze paspoorten aanbieden in het migratiekantoor van Brunei. De exit stempel wordt vlot verkregen.

Onze bus brengt ons een eindje verderop bij de Maleisische migratiedienst, om opnieuw samen te gaan ‘aanschuiven’. Hier gaat het zo mogelijk nog vlotter … er is zelfs geen scanner waar we doorheen moeten stappen, onze bagage wordt niet gecontroleerd (die mocht zelfs in de bus blijven liggen). Vingers even op een scanner ter controle van de afdrukken … stempel in het paspoort … en klaar is kees !
 
Ernaartoe:
bus Bandar Seri Begawan (Brunei) – Miri (Maleisië), 18 BND pp., 4 uren onderweg

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking