Reisverhaal «Grensovergang India - Maleisië»

Azië - deel 2 | Maleisië | 0 Reacties 13 April 2012 - Laatste Aanpassing 02 Mei 2012

Vanuit Mumbai (India) vliegen we naar Kuala Lumpur, Maleisië.

Omdat het vrijdagavond is, verplaatsen we ons ruim op voorhand naar de luchthaven. Maar de avondspits valt al bij al mee. Om de tijd te doden gaan we iets eten aan het uiteinde van de check-in balies. Daar is het rustig. Even later komt een gewapende veiligheidsman ons vragen of we weten van wie een zwarte valies is die achter ons tussen de stoelen staat … we hebben hier slechts 2 mensen gezien, hun bagage hebben ze bij zich.

Samen met enkele collega’s gaat de man de verdachte valies bekijken zonder deze aan te raken, nergens hangt een label. Wat later komen er meerdere veiligheidsmensen bij, men vraagt ons de buurt te evacueren. Dit gedeelte van de luchthaven wordt achter ons afgesloten, meer en meer agenten komen ernaartoe, allen zwaar gewapend. Men neemt dit blijkbaar zeer ernstig, pas 2 uren later mag men zich opnieuw in deze zone begeven.

Wanneer de balies openen, checken we zo vlug mogelijk in. Alles gaat goed, tot we aan de migratiedienst komen. Daar heerst een drukte van jewelste, men kan het grote aantal passagiers niet vlot verwerken. Zonder problemen kunnen we verder, om weerom in een zeer lange rij te gaan staan. Iedereen moet hier door de scanner en wordt daarna grondig gefouilleerd, men overdrijft daarbij grondig … wat enorm tijdrovend is. Herlinde moet een kleine enveloppe met wat geld (die ze onder de kledij draagt) tonen en leeg maken, alles wordt bestudeerd … zelfs een papieren zakdoekje moet ze uit haar broekzak halen … Ze vraagt zich af hoe men dat doet met de vele moslim vrouwen in de rij, met hun lange zwarte gewaden en hoofddoeken …

Eenmaal daar voorbij is het nog enkele uren wachten om te mogen instappen, wat mooi op tijd wordt omgeroepen. Ook hier is nogmaals controle door de Indische officiële diensten. Op het moment dat Herlinde haar instapkaart toont en het vliegtuig wil ingaan, wordt ze teruggeroepen. Na het scannen werd blijkbaar aan de handbagage een label bevestigd. Ze draagt een tasje zonder zulk een label … moet terug naar de scanner om dit nogmaals te laten scannen en labelen. De uitleg dat dit tasje met bril en medicatie in de andere handbagage zat en enkel werd uitgehaald als voorbereiding om in het vliegtuig vlot te kunnen gaan zitten, telt niet … Herlinde vliegt terug. Boos om zulke kinderachtige praktijken, stopt ze vlug het tasje terug in haar rugzakje. Een dame van de vliegmaatschappij begrijpt dit en glimlacht. Ze raadt aan gewoon opnieuw achteraan de rij te gaan aanschuiven … en het lukt !

Na deze sterk overdreven behandeling, beslissen we in de toekomst steeds de luchthaven van Mumbai te zullen vermijden als het enigzinds mogelijk is.

We boekten een nachtvlucht, waarop we nog een avondmaal geserveerd krijgen. Eerst komt er een aperitief, waardoor het zeer laat wordt om nog te eten. Beide schotels die worden aangeboden zijn zeer kruidig … Herlinde zal hier nog meer dan een dag last van hebben aan de maag.
Daarna zijn we blij eindelijk onze ogen kunnen sluiten om wat te rusten … maar nog  geen uur later worden we gewekt door een promotiefilm over Maleisië, die het land in al zijn schoonheid toont. Persoonlijk hadden we liever nog wat geslapen … zo verliezen we de ganse nacht, daar bovenop moeten we een uurverschil van 2 ½ uren te verwerken.

Grensformaliteiten India:
Bij het inchecken voor onze vlucht worden uitreisdocumenten uitgedeeld om in te vullen en aan de migratiedienst te overhandigen. Daar krijgen we zonder problemen een stempel in ons paspoort om het land te verlaten.

Visum en grensformaliteiten Maleisië:
Als Belgen hebben wij geen visum nodig om Maleisië te bezoeken, een inreisstempel wordt bij aankomst door de migratiedienst in het paspoort geplaatst.

Tijdens de vlucht worden inreisdocumenten uitgedeeld om in te vullen en aan de migratiedienst te overhandigen bij aankomst. Daar krijgen we zonder problemen een stempel in ons paspoort voor een verblijf tot 90 dagen.

Ernaartoe:
- taxi hotel – luchthaven Mumbai, 495 INR, 1 u 20 min onderweg, geregeld door ons hotel
- vlucht Mumbai – Kuala Lumpur, 15.021 INR pp., 4 u 35 min. onderweg met Maleisian Airlines, zeer stipte vlucht, die vertrekt om middernacht, toch wordt er nog een aperitief en diner voorzien, waardoor er amper nog tijd overblijft voor wat nachtrust. We boekten deze promotievlucht via het internet, met Jet Airways, waarover we bij onze heenvlucht uiterst tevreden waren. Deze vlucht wordt echter uitbesteed aan Maleisian Airlines, die ook zeer goed is, maar minder comfortabel. Mochten we dezelfde vlucht met Malaisian Airlines rechtstreeks boeken, dan betaalden we een hogere prijs, omdat ze niet in promotie was. 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking