Reisverhaal «Grensovergang Indonesie - Maleisie»

Azië - deel 2 | Maleisië | 0 Reacties 09 Oktober 2011 - Laatste Aanpassing 04 November 2011

We verplaatsen ons tussen beide landen per vliegtuig, van Manado op het eiland Sulawesi naar Kuala Lumpur, met een tussenstop in Balikpapan op het eiland Kalimantan en een tussenstop in Jakarta op het eiland Java.
 
Tijdens de eerste 2 vluchten blijven we op Indonesisch terrein.  Op de luchthaven van Jakarta verplaatsen we ons met een gratis shuttlebus van de nationale naar de internationale terminal.
 
We kopen hier ons ticket aan het loket van Air Asia om door te vliegen naar Kuala Lumpur.  Na het aanvragen van een boardingpas, het inchecken van de bagage en het betalen van een exit taks, begeven we ons naar de douane.  De beambte stempelt vlotjes onze paspoorten en we kunnen ons begeven naar de gate. Hij merkt op dat Herlinde er wel anders uitziet dan op haar paspoortfoto, die slechts 2 jaar oud is. Onze vlieger vertrekt mooi op het aangegeven tijdstip.
 
Eenmaal we aankomen in Kuala Lumpur verlaten we het vliegtuig.  Terwijl we ons begeven naar de immigratiedienst, worden we gefilmd.  Onmiddellijk na deze camera vinden we blanco immigratiedocumenten.  Gewapend met het ingevulde document en ons paspoort begeven we ons naar de douanebeambte.  Hier is het Marc die een opmerking krijgt, dat zijn pasfoto niet meer overeenkomt met de werkelijkheid.  We leggen uit dat we vermageren door lang op reis te zijn, veel te bewegen en anders te eten.  De gebruikelijke vingerafdrukken worden elektronisch afgenomen en de stempel wordt in het paspoort geplaatst.  De dame heeft ons een teken dat we verder mogen met brede smile op het gezicht en wij bedanken haar voor het complimentje.
 
Ernaartoe:
taxi Manado hotel – luchthaven: 70.000 IDR, 15 min. onderweg
vliegtuig Manado – Jakarta met tussenstop in Balikpapan: 1.252.500 IDR pp, 4 uren onderweg, met Garuda Air
shuttlebus Jakarta nationale luchthaven – Jakarta internationale luchthaven: gratis, 10 min. onderweg
vliegtuig Jakarta – Kuala Lumpur: 1.036.000 IDR pp, 45 min. onderweg, met Air Asia
 
Extra’s:
Manado luchthaventaks: 40.000 IDR pp

Jakarta luchthaventaks: 150.000 IDR pp 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking