Reisverhaal «Grensovergang Thailand - Maleisië»

Azië - deel 2 | Maleisië | 0 Reacties 04 Juni 2011 - Laatste Aanpassing 15 Juli 2011

We verplaatsen ons tussen beide landen per trein van Hat Yai naar Butterworth.
Na 40 min stopt de trein aan de grenspost. Hier moeten we uitstappen met onze bagage en eerst een uitreisstempel aan de Thaise migratiedienst halen, er wordt een foto genomen net als bij het binnenkomen in het land.

Daarna melden we ons aan bij de Maleisische migratiedienst, waar we ons inreisvisum zonder enig probleem verkrijgen voor 90 dagen. We moeten wel onze twee wijsvingers even op een toestel leggen, om vingerafdrukken te laten maken. Een douanier checkt even van ver de handbagage, vraagt vriendelijk waarheen we reizen … kortom alles verloopt zeer vlot. We moeten niet eens aanschuiven.
Terug op de trein, duurt het wel een tijdje vooraleer deze weer verder rijdt.
Tip:
Wie zich per trein verplaatst van Thailand naar Maleisië, zal bij aankomst in Maleisië niet worden gevraagd het gebruikelijke ‘immigratie’ document in te vullen. Dit is echter in Maleisië algemeen van toepassing, bijgevolg zal men je het ‘exit’-luik van dit document (het deeltje van het immigratie document dat je normaal gezien terugkrijgt met je afgestempelde paspoort) terugvragen wanneer je het land verlaat.
Wij reisden verder door naar Singapore over land. Bij het verlaten van Maleisië vroeg de beambte van de immigratiedienst naar dit document. Hij heeft onze ‘afzonderlijke’ verklaring – dat we met de trein van Thailand naar Maleisië reisden en het document niet hebben moeten invullen daar – aanvaard. Om dit te staven is het nuttig je treinticket van de betreffende treinrit bij te houden, zodat je kan aantonen via deze weg het land te zijn binnengekomen.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking