Reisverhaal «Kota Kinabalu (2)»

Azië - deel 2 | Maleisië | 0 Reacties 24 Juli 2011 - Laatste Aanpassing 27 Juli 2011

Na het verkennen van de provincie Sabah, met zijn prachtige unieke wilde dieren, keren we terug naar Kota Kinabalu.

Omdat we bij ons vorige bezoek aan Kota Kinabalu geen Rafflesia bloem te bewonderen was, hopen we dat er nu eentje bloeit. Bij aankomst is dit niet het geval, maar ’s anderendaags staat er eentje open. We beslissen een dag extra hier te blijven om de bloem te gaan bewonderen.
Na een 2 uren durende rit door de bergen, komen we aan bij het Tambunan Rafflesia Centre. De parking is leeg, dat vinden we eigenaardig. Aan de receptie willen we de inkom voor het park betalen. De bloem bevindt zich op 10 minuten wandelen van de parkingang, dus moet gemakkelijk te vinden zijn. Maar toch worden we verplicht een gids mee te nemen, waarvoor we +/- 25 EUR moeten betalen bovenop de parkingang. Dit vinden we echt overdreven … voor 20 minuutjes stappen heen en terug … We praten hierover met de verantwoordelijke van het park, die ons volledig begrijpt en zelf ook niet zoveel zou geven om 1 bloem te zien, en dan nog niet eens de mooiste in zijn soort ...
In dit park heeft men enkel de kleinste soort Rafflesia, een bloem met diameter van 32 cm – 38 cm. De grootste in zijn soort meet tot 80 cm diameter, wat natuurlijk veel indrukwekkender is.
We keren terug naar Kota Kinabalu … met het plan te trachten de Rafflesia nog te zien verder op onze rondreis door Borneo.
 
Ernaartoe:
minibus Kundasang – Kota Kinabalu, 20 MYR pp.
Overnachtingen:
omdat we heel tevreden waren over het hotel, keren we terug naar De Galleria Hotel, zie Kota Kinabalu (1)
Excursies:
Tambunan Rafflesia Centre:
Hier kan je de Rafflesia bloem zien, de bloei is niet gebonden aan een seizoen of periode, er staat echter niet altijd een bloem open. Bij het Sabah toerismekantoor in Kota Kinabalu kan men zeggen of er al dan niet een bloem in bloei staat, deze informatie is ook beschikbaar op facebook: Sabah forestry department.
inkom: 5 MYR pp.
verplichte gids: 100 MYR (tot 5 personen)
Toen we in het Sabah toerismekantoor in Kota Kinabalu vroegen wat we moesten betalen om het park in te mogen, werd enkel de inkomprijs vermeld, de ranger zou ons dan uitleggen waar we de bloem konden vinden. Dit blijkt niet de juiste info te zijn, we praten hierover met de verantwoordelijke van het park, die zeer verwonderd is. Hij vindt het jammer, maar kan niet afwijken van het reglement.
Hij vertelt dat velen tegen hem discussiëren over de abnormaal hoge kostprijs van de gids: 100 MYR voor 20 min. wandelen, de duurtijd van de wandeling is wel afhankelijk van het feit of de bloeiende bloem dicht of verder van de ingang van het park is verwijderd (kan ook 2 uren stappen zijn), maar de prijs blijft gelijk (om een voorbeeld te geven: een gids voor 1 dag klimmen op Mount Kinabalu kost 95 MYR). De man vraagt of we zijn directeur willen schrijven betreffende de sterk overdreven prijs voor een gids, dat is de enige die hieraan iets kan veranderen.
ernaartoe: gedeelde taxi Kota Kinabalu – Tambunan Rafflesia Centre, 16 MYR pp.
terug: een anonieme auto (zwarte taxi ?) stopt aan de wegkant, hij rijdt naar Kota Kinabalu, 15 MYR pp.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Kota Kinabalu (2)»

Kota Kinabalu (2) (1)

24 Juli 2011 | Azië - deel 2 | Maleisië | Laatste Aanpassing 30 Augustus 2011

  • langs de straatkant

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking