Reisverhaal «Kuala Terengganu»

Azië - deel 2 | Maleisië | 0 Reacties 15 Juni 2011 - Laatste Aanpassing 23 Juni 2011

 

Kuala Terergganu is een eerder slaperige kuststad met 360.000 inwoners. In de buurt werd door een vissersdorpje olie gevonden, wat de economie doet opleven. Hier komen we weerom een mix van rassen tegen, moslims zijn nog zeer goed vertegenwoordigd, maar hier ook weer Maleisiërs, Chinezen, … Toeristen komen hier meestal slechts op doorreis naar andere plaatsen.
Zo komen ook wij hier aan, te laat om nog een bus te nemen en verder door te reizen. We zoeken een hotelletje en verkennen de stad een beetje. Hier zien we al wat minder open riolen dan in de vorige stad, de voetpaden zijn al wat meer intact. De grote witte moskee die het centrum van de stad domineert, stelt niet echt veel voor. Enorm is hij wel, straten van alle kanten leiden ernaartoe.
Het is zeer rustig wandelen op de mooi aangelegde promenade aan zee. De visrestaurantjes hier zien er zeer gesloten uit, jammer met al deze verse vis zo voor het grijpen. Hier geen zeemeeuwen … maar massa’s zwaluwen zwermen rond en maken hierbij een hels lawaai.
Chinatown kan ons echt wel bekoren. De relatief kleine buurt hier in de stad is ongelooflijk rustig, proper en verzorgd … misschien hebben we een ander beeld omdat de meeste winkeltjes zijn gesloten. De houten huizen zijn goed onderhouden en geschilderd in een pallet van pastelkleuren.
 
Ernaartoe:
Airco bus Kota Bharu – Kuala Terengganu, 14 MYR pp., 3 ¼ uren onderweg, zowel vertrek als aankomst telkens in het centrum van de stad
Overnachtingen:
Hotel YT Midtown, 102 MYR pp. voor een 2 persoonskamer inclusief ontbijt, met sanitair (warm water), koelkast, TV, gratis WIFI op de kamer (‘werkt momenteel niet, misschien wel aan de receptie’), n° 30 Jalan Tok Lam, tel. 609 622 3088, ythotel@streamyx.com, www.hotelytmidtown.com.my, beoordeling: 3/5

 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Kuala Terengganu»

Kuala Terengganu (1)

15 Juni 2011 | Azië - deel 2 | Maleisië | Laatste Aanpassing 30 Augustus 2011

  • China Town 's avonds

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking