Reisverhaal «Kathmandu (1)»

Azië - deel 3 | Nepal | 0 Reacties 01 Mei 2013 - Laatste Aanpassing 05 Mei 2013

Kathmandu (1 mio inwoners) is de hoofdstad van Nepal, gelegen op een hoogte van 1.337 meter, in de vallei van de rivier Vishnumati.
Het is een zeer drukke, eerder chaotische stad, waar de chauffeurs van vele soorten (meestal oude en versleten) vervoersmiddelen (auto’s, bussen, minibussen, taxi’s, vrachtwagens, bestelwagens, taxifietsen, fietsen, …) het niet zo nauw nemen met de regeltjes. Behendig worden geiten en koeien hier doorheen geleid. Reken daarbij nog tal van toeristen die uit alle windrichtingen komen. Dit alles wordt begeleid door een concert van claxongeluiden … uitlaatgassen hangen als een walm in de straten en boven de stad.

Na een vermoeiende reis, met 3 vluchten vanuit Brussel, komen we aan in Kathmandu. Onze eerste indruk is dat er niet zoveel is veranderd sinds ons vorig verblijf in Nepal, in 1997. Alles ziet er even stoffig en oud uit, veel stukken van gebouwen liggen in puin, de smalle straten lijken ooit wel eens geasfalteerd te zijn geweest. Nu blijven er enkel stenen, putten en zand over. Zelfs de roestige tankwagen met water komt zijn lading nog steeds bij de hotels afleveren.

We zoeken ons hotelletje op, installeren ons en gaan de buurt verkennen. Ook de volgende dag doen we niet veel meer dan wat in de buurt rond kuieren en tickets kopen voor de bus naar Pokhara. Het went al vlug om ons tussen het drukke verkeer een weg te banen, voetpaden zijn hier enkel te vinden aan een wat bredere hoofdstraat.
In Kathmandu keren we later nog terug, de bezienswaardigheden zullen we bij die gelegenheid bezoeken.

ACCOMMODATIE:
THORONG PEAK GUEST HOUSE
Steegje aan Narsing Gate, Thamel buurt, Kathmandu
PRIJS: 21,08 EUR, 2 pers.twinkamer met sanitair (warm water)
SCORE: 3/5
E-MAIL: tpgh@mail.com.np
WEBSITE: www.thorongpeak.com
TEL: 425 34 58
COMMENTAAR: Ruime hoekkamer (kamer 307) met veel ramen die geopend kunnen worden (muggengaas voorzien), plafondventilator, TV, gratis WIFI op de kamer. A/C is een optie.
Vriendelijk en behulpzaam, welkomstthee. Centraal gelegen in de backpackers buurt. Luchthavenpick-up mogelijk voor 7 EUR, regelen van bustickets, trekkings en excursies, eenvoudig restaurant met plaatsen binnen en buiten.
Minpunten: Het matras op één van de bedden is versleten en doorgelegen, algemene stroomonderbrekingen worden opgevangen door een generator voor een beperkt deel van het netwerk waardoor er voldoende verlichting wordt voorzien.
BOEKING: via Agoda, www.agoda.nl

ERNAARTOE:
vlucht Brussel – Istanbul (Turkije), 180,99 EUR pp., enkele vlucht met Pegasus Airlines, 3 u 20 min. onderweg
vlucht Istanbul – Sharjah (Verenigde Emiraten), vlucht Sharjah – Kathmandu, 207,52 EUR pp., enkele vlucht met Air Arabia, 2 x 4 uren onderweg

Beide vluchten werden geboekt via het internet op hun respectievelijke websites. Het zijn low cost vliegtuigmaatschappijen, die weliswaar het comfort bieden van een normale lijnvlucht, enkel de gratis drankjes en maaltijden vallen weg. Deze worden echter wel aangeboden tegen betaling op voorhand of tijdens de vlucht zelf. De toestellen waarmee we vlogen waren bij beide maatschappijen nieuw of zeer recent. Het personeel was uiterst vriendelijk, alles verliep goed georganiseerd.

LET OP: We boekten dit traject via het internet met 2 verschillende luchtvaartmaatschappijen, waardoor we per persoon 200 EUR minder betaalden dan het goedkoopste alternatief met 1 enkele maatschappij.
Als gevolg hiervan kon de bagage niet rechtstreeks naar Kathmandu worden doorgezonden. In Istanbul moesten we deze oppikken en opnieuw inchecken. Dit vormde niet echt een probleem, aangezien we voldoende tijd hadden voorzien. We werden echter ook verplicht een visum voor Turkije te kopen, al zouden we nooit het luchthavengebouw verlaten, kostrijs: 15 EUR pp. (30 dagen verblijf in het land toegestaan). Daarvoor moesten we in een zeer lange wachtrij op onze beurt aanschuiven, waarna we opnieuw in zulke rij moesten geduld oefenen voor de paspoortcontrole. Dit genereerde een tijdsverlies van ongeveer 1 u 30 min. Een minder leuk aspect aan onze heenreis.

VISUM:
zie Nepal Algemeen

VALUTA:
zie Nepal Algemeen


 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Kathmandu (1)»

Kathmandu (1) (2)

01 Mei 2013 | Azië - deel 3 | Nepal | Laatste Aanpassing 05 Mei 2013

  • straatbeeld
  • elektricien aan het werk

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking