Reisverhaal «Pokhara (1)»

Azië - deel 3 | Nepal | 0 Reacties 03 Mei 2013 - Laatste Aanpassing 11 Juni 2013

Pokhara (250.000 inwoners) is gelegen op 884 meter hoogte aan een donkergroen meer tussen beboste heuvels. Bij helder weer heeft men hier prachtige uitzichten op de besneeuwde pieken van de Himalaya, die sterk afsteken tegen het donkere groen van de omgeving.

Een lange busrit over zwaar beschadigde wegen brengt ons van Kathmandu hiernaartoe, de beloofde airco op onze bus werkt niet, ‘problem’ krijgen we te horen … al zijn we zeker dat dit probleem niet van gisteren dateert. Suf van de warmte (32° C) wandelen we door de stoffige straatjes naar ons hotel, waar we een kamer op de 5de verdieping krijgen toegewezen. Eenmaal onze zware rugzakken via de trap naar boven zijn gebracht, vinden we dat helemaal niet meer zo erg en genieten op ons balkonnetje van het uitzicht. Jammer genoeg is het vrij mistig, zodat we enkel de lage bergen en gebouwen rondom ons zien ...

We hebben het vlug bekeken hier in de toeristische buurt van Pokhara aan het meer, alles draait hier rond de trekkers die zich voorbereiden op of verpozen na hun tocht door de bergen. Hotelletjes, restaurantjes, winkeltjes met trekkingmateriaal en souvenirs, massage- en kapsalons, trekking- en tourbureautjes, … ook wij zullen hier deel van uitmaken terwijl we een drager/gids zoeken, onze permits regelen en nog wat laatste boodschappen doen. Na onze trekking komen we hier terug en zullen de omgeving gaan verkennen.

Dinsdag 7 mei in alle vroegte nemen we samen met Gum, onze sympathieke drager/gids, de bus en vertrekken naar het startpunt van onze tocht die begint met het Annapurna circuit.

ACCOMMODATIE:
HOTEL ORCHID
Lake side, Pokhara
PRIJS: 20,86 EUR, ruime 2 pers. met sanitair (warm water), ontbijt inbegrepen.
SCORE: 5/5
E-MAIL: info@hotelorchidnepal.com
WEBSITE: www.hotelorchidnepal.com
TEL: +977 61 466706
COMMENTAAR: Ruime hoekkamer (kamer 505) met ramen die geopend kunnen worden (muggengaas voorzien), plafondventilator, A/C, TV, gratis WIFI op de kamer.
Uiterst vriendelijk en behulpzaam, welkomstdrankje naar keuze. Gelegen aan de rand van de backpackers buurt, op 1,8 km van het tourist bus park. Zeer eenvoudig en beperkt restaurant.
Minpunten: Veel algemene stroomonderbrekingen, die ‘s avonds worden opgevangen door een generator. Wanneer deze niet draait, worden batterijen gebruikt voor een beperkt deel van het netwerk, waardoor er voldoende verlichting wordt voorzien.
BOEKING: via Agoda, www.agoda.nl, extra dagen werden rechtstreeks met het hotel geregeld, aan dezelfde prijs.

BAGAGEDEPOT: Bagage kan hier gratis voor onbepaalde duur veilig worden achtergelaten in een afgesloten ruimte en met een label / ontvangstbewijs. Voor breekbare en / of kostbare items zijn gratis vrij grote kluizen ter beschikking, de sleutel mag men meenemen. Dit vinden we een meerwaarde voor het hotel, een geruststelling tijdens onze trekking in het Annapurna gebergte.

ERNAARTOE:
bus Kathmandu – Pokhara, 15 USD per persoon, 7 ½ uren onderweg, met de maatschappij Golden. We betaalden voor een A/C bus, maar in deze oude bus werkte die weliswaar reeds lange tijd niet meer (we zagen bij ons vertrek de bussen van verschillende maatschappijen op een rij klaarstaan, ze leken ons geen van allen veel beter of jonger dan de onze, in tegendeel). De lunch die in de prijs was inbegrepen had de vorm van een klein buffet en was lekker, op een rustig terrasje aan een rivier.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Pokhara (1)»

Pokhara (1) (3)

03 Mei 2013 | Azië - deel 3 | Nepal | Laatste Aanpassing 06 Mei 2013

  • op het meer van Pokhara
  • aan het meer van Pokhara
  • de hoofdstraat

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking