Reisverhaal «Esteli»

Midden Amerika | Nicaragua | 0 Reacties 15 Augustus 2007 - Laatste Aanpassing 23 April 2011

Esteli is de belangrijkste stad tussen Managua en de grens met Honduras. De stad heeft 88.000 inwoners en is gelegen op 820 m hoogte. De hogere ligging zorgt voor een iets koeler klimaat, waardoor het een ideale landbouwstreek is. We zien er o.a. rijstvelden, tabak- en koffieplantages, velden met granen, groenten, fruit, ... een zeer vruchtbaar gebied. Dit alles wordt gretig te koop aangeboden op de vele marktjes en kraampjes in de straten en aan de busstops. Een kleurrijke en zeer chaotische drukte. 

Vanuit dit stadje bezoeken we 'Selva Negra' (vertaling voor : Zwarte Woud). Een Duits-Oostenrijkse familie kocht hier in de 19de eeuw een koffieplantage op en trachtte op het 850 hectare grote domein een dorpje op te zetten, gecopieerd uit het Zwarte Woud. Hierin wordt momenteel een hotel geherbergd. Het is een zeer toeristische attractie waar bussen met locale bezoekers en toeristen naartoe komen. Voor ons is dit niet bijzonder, het Zwarte Woud is amper herkenbaar. We maken een rondwandeling in het omringende regenwoud. Een bezoek aan de koffieplantage is mogelijk.

We verkennen het Natural Reserva Miraflor, een hoger gelegen landbouwgebied, met grote landerijen tussen mooie nevelwouden en tropisch droog woud. Hier kan je overnachten bij de locale bevolking, wij maken er echter een daguitstap van. We bezoeken een 'finca' waar de eigen koffie wordt gebrand, wandelen in het nevelwoud, tussen de weides en groentenvelden. Wat verderop bewonderen we de laguna Miraflor, een klein groen meertje. Het is hier zeer rustig, we zien geen toeristen, ondanks de prachtige natuur. 

Ernaartoe : 
bus Juigalpa - San Benito, 35 cord. pp
bus San Benito - Esteli, 35 cord. pp

Hotel : 
- Hotel Miraflor, 15 USD per nacht, donkere kleine kamer met sanitair (warm water, dat echter koud blijkt), ventilator, TV, het raam geeft uit op een donkere binnengang. Een tropische regenbui zet gans het hotel, ook onze kamer, onder water en zonder stroom. Geen aanrader.
- Hotel Panorama II, 20 USD per nacht, grote ruime en lichte kamer, met sanitair (koud water), ventilator, TV, aan een groot terras rond een binnenplein / parking, koele sfeer. Vraag een kamer op de verdieping.

Selva Negra :
Ernaartoe en terug : 
- taxi hotel - busterminal Sur, 14 cord.
- bus Esteli - Matagalpa, 25 cord. pp, 2 uren onderweg
- bus Matagalpa - Selva Negra, 12 cord. pp (alle bussen naar het noorden zijn goed, vb. Jinotega)
Ingang : 25 cord. pp, wordt in mindering gebracht bij consumptie in het dure restaurant, gratis koffie en wandelkaartje aan de receptie te verkrijgen

Miraflor Natural Reserva :
Ernaartoe en terug :
- taxi hotel - bushalte Norte, 20 cord. 
- bus Esteli - La Rampla, 15 cord. pp, 1 3/4 u onderweg over onverharde weg, met prachtige uitzichten, 2 bussen per dag (heen : 6.00 u + 12.00 u, terug : 11.00 u + 16.00 u) 
Een wandelplannetje hangt uit bij de finca aan de linkerkant, +/- 1 km ver in de zijweg.

 

 

 

 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Esteli»

Esteli (6)

15 Augustus 2007 | Midden Amerika | Nicaragua | Laatste Aanpassing 23 April 2011

  • kip met rijst ... te koop aan de bushalte
  • colibri's aan een finca in Miraflor Natural Reserv
  • verkopers aan de bushalte
  • groenten- en fruitstalletjes aan de bushalte
  • een kolenveld in Miraflor Natural Reserva

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking