Reisverhaal «Isla Ometepe»

Midden Amerika | Nicaragua | 0 Reacties 29 Juli 2007 - Laatste Aanpassing 23 April 2011

Isla Ometepe is een groot eiland in het meer van Nicaragua, gevormd door 2 vulkanen. Verspreid over het eiland wonen 35.000 mensen, er zijn slechts enkele kleine dorpjes. Vulkaan Conception is de hoogste van de 2 en bovendien actief. Vulkaan Maderas is niet actief, je kan er zwemmen in het kratermeer. Beide vulkanen kunnen beklommen worden, in het regenseizoen zijn de toppen echter meestal door wolken omringd. Het eiland is ook gekend om zijn +/- 1.500 jaar oude petrogliefen, tekeningen gegraveerd in de rotsen verspreid over het eiland. De lokale bevolking komt zich wassen in het grote meer, dat ook uitnodigt voor een heerlijke zwempartij. 

Laguna Charco Verde is een mooi groen meertje, vlakbij de rand van het grote meer. Wij maken een mooie wandeling langs het meertje en de rand van het ernaastgelegen schiereilandje, met apen, vele vogels en vlinders in ons gezelschap. 

We bezoeken ook een grote waterval in San Ramon. Tijdens de 3 km lange en 500 meter hoge beklimming hebben we uitzicht op het dorpje en de viskwekerijen die er op het meer drijven. Op het einde worden we beloond met het zicht op de mooie waterval, het water valt in een brede nevelsluier langs de rotswand 100 meter naar beneden. Spijtig dat het uitzicht aan de voet van de waterval wordt verstoord door de betonnen constructie waarin het water wordt opgevangen voor een electriciteitscentrale en drinkwatervoorziening.  

Ojo de Agua is een groot betonnen zwembad gevuld met zeer helder water vanuit een bronnetje. We wandelen ernaartoe via het pad door de omringende bananenplantage. 

Playa Santa Domingo is een prachtig zandstrand aan het meer. Jammer genoeg worden onze plannen om hierin een koele duik te nemen verstoord door de storm met fel onweer die plots komt opzetten.

Ernaartoe : 
taxi collectivo San Juan del Sur - San Jorge, 70 cord. pp (beter taxi nemen tot Rivas, 30 cord. pp, en daar overstappen voor de zeer korte vervolgrit)
ferry San Jorge - Moyogalpa, 40 cord. pp, 1 1/2 uur varen
bus Moyogalpa - Charco Verde, 10 cord. pp
bus Charco Verde - Santa Cruz, 15 cord. pp
bus Santa Cruz - Playa Santo Domingo, 5 cord. pp

Uitstappen :
Charco Verde, natuurwandeling, inkom 1 USD pp (enkel wanneer je niet logeert ter plaatse)
Ernaartoe en terug : te voet via het strand van hotel Finca Playa Venecia (er werd geen inkom gevraagd)

San Ramon waterval, inkom 40 cord. pp
Ernaartoe en terug : bus Santa Cruz - Ramon, 8 cord. pp

Ojo de Agua, inkom 20 cord. pp
Ernaartoe en terug : te voet van hotel Finca Santo Domingo  
 
Hotels :
Charco Verde : Hotel Finca Playa Venecia, 20 USD per nacht, mooi luchtig huisje achter in de tuin, met sanitair (koud water), ruim terras, ventilator, 's nachts valt de electriciteit uit, grote tuin met zitplaatsen, goed restaurant (mooie zonsondergang vanop de steiger van het hotel in het meer)

Santa Cruz : Hotel El Encanto, 20 USD per nacht, vrij nieuwe en mooie ruime kamer met terras met beperkt zicht op het meer, met sanitair (koud water), mooi aangelegde tuin met petrogliefen, goed restaurant, best reserveren want er zijn maar 4 kamers en een dormitory voor 3 personen. De 2de nacht slapen we in de dormitory achter in de tuin, bij gebrek aan een vrije kamer, 7 USD pp, sanitair gelegen aan het hoofdgebouw te delen met de uitbaters. Verschil in comfort tussen de kamers en de dormitory is enorm.

Santo Domingo : Hotel Finca Santo Domingo, 23 USD per nacht, kleine kamer in het dak, met sanitair (koud water), op het eerste zicht proper en goed onderhouden kamer in oude gerestaureerde boerderij, ons bed staat onder water na een felle regenbui, 's avonds krijgen we bezoek van grote mieren die uit de kieren in de muren komen (enkel te stoppen met een spuitbus insecticide - duidelijk een bekend probleem), internet was de ganse tijd buiten werking. Geen aanrader !


 

 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Isla Ometepe»

Isla Ometepe (6)

29 Juli 2007 | Midden Amerika | Nicaragua | Laatste Aanpassing 23 April 2011

  • overzetboot naar eiland Ometepe
  • Lotusbloem
  • waterval San Ramon
  • zicht op de vulkanen La Conception en Maderas
  • vlinder in de tuin van hotel El Encanto

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking