Reisverhaal «San Carlos - El Castillo»

Midden Amerika | Nicaragua | 0 Reacties 12 Augustus 2007 - Laatste Aanpassing 23 April 2011

San Carlos is een havendorpje aan het Nicaragua meer, waar de rivier 'Rio San Juan' uit het meer ontstaat. Deze rivier vormt voor een groot deel de grens met Costa Rica. Het is een arm en niet toeristisch dorpje, met veel electriciteits- en waterproblemen (meerdere onderbrekingen per dag).

Moe van het door elkaar geschud te worden in een totaal versleten oude yellow schoolbus (rugleuningen van de rechte houten banken hebben geen zachte bekleding meer), komen we na 6 1/2 uur rijden op onverharde wegen (160 km) eindelijk aan in San Carlos. Een degelijk hotel vinden we hier niet, we slapen op een kamer waar grote kakkerlakken over de muren lopen (+/- 8 cm) en we moeten ons wassen met het water dat we uit de grote ton scheppen, die in de badkamer staat. Dit water moeten we ook gebruiken voor het doorspoelen van onze toilet.  

Van hieruit vertrekken we de dag erna 's ochtends om 8.00 u met de taxiboot, voor een 3 uren durende tocht op de Rio San Juan naar El Castillo.

Het is een prachtige tocht langs de kleine indianenhuisjes langs de oevers van de rivier. De bewoners stappen onderweg in en uit de boot. We zien op de rivier enkele krokodillen, vele watervogels en -schildpadden. Het is een zeer onaangeroerde streek, men vraagt zich af hoe de mensen hier nog kunnen leven, zonder enige vorm van comfort. 

Onderweg doen we een dorpje aan, Sabalos, waarrond zich enkele eco-lodges als beperkte vorm van toerisme hebben gevestigd. 

El Castillo is een ietwat meer comfortabel dorpje, met enkele iets betere hotelletjes, waar het toerisme reeds beperkt zijn intrede deed. Boven het dorp op een heuveltop bevinden zich de ruines van een klein fort uit de tijd van de Spaanse bezetting. Hier werden meerdere oorlogen gevoerd om de grens. Vanuit El Castillo zijn enkele natuurtochten op en rond de rivier mogelijk, met begeleiding van een gids. Spijtig genoeg moeten we terugkeren naar San Carlos met de taxiboot van 14.00 u.

Ernaartoe :
bus Juigalpa - San Carlos, 110 cor. pp, 6 1/2 uren rijden op onverharde weg, met totaal versleten bussen, op zondag beperkt aantal bussen
alternatieven : 
boot vanuit Granada, 14 uren varen met ferryboot, grotendeels 's nachts, geen hutten noch slaapgelegenheid
vliegtuig vanuit Managua

Hotel : Hostal Carelhys, 13 USD per nacht, donkere kleine kamer met sanitair, koud water uit een ton op de kamer, te vullen overdag, TV, 2 ventilatoren, grote fles drinkwater per dag, dit is het betere hotelletje in het dorp. We raden aan het verblijf in de streek te plannen met overnachting in El Castillo.

Tip : probeer 's ochtends vroeg de heerlijk warme gesuikerde koffiekoeken van de bakker, gevestigd in een gesloten huis, te vinden tussen het kerkplein en de busterminal in een zijstraatje. We volgden het spoor van de mensen die ervandaan kwamen met broodjes, in de tegengestelde richting. 
1 koffiekoek = 2 cord. (10 koeken voor 0,70 EUR) 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «San Carlos - El Castillo»

San Carlos - El Castillo (10)

12 Augustus 2007 | Midden Amerika | Nicaragua | Laatste Aanpassing 23 April 2011

  • waterschildpadden langs de rio San Juan
  • op de rio San Juan
  • El Castillo met het Spaanse Fort
  • aan een aanlegplaats kan je warme maaltijden kopen
  • een boerenerf aan de rio San Juan

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking